ΟΗΕ: «Χαραμάδα ελπίδας στο Σουδάν παρά τις μάχες»

Την πεποίθηση ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν είναι πιο ανοιχτές στις διαπραγματεύσεις και έχουν αποδεχτεί ότι η σύγκρουση που ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες δεν μπορεί να συνεχιστεί, εξέφρασε σήμερα ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στο Reuters.

Ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για το Σουδάν, Βόλκερ Πέρθες, δήλωσε ότι παρότι οι μάχες συνεχίζονται, βλέπει μια χαραμάδα ελπίδας καθώς οι δύο πλευρές

έχουν ορίσει εκπροσώπους για τη διεξαγωγή των συνομιλιών που θα γίνουν είτε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας είτε στην Τζούμπα του Νότιου Σουδάν.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή τους.

Ωστόσο, η προοπτική της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο πλευρών μέχρι στιγμής φάνταζε μακρινή.

Χθες Παρασκευή, ο αρχηγός του στρατού και de facto ηγέτης του Σουδάν μετά το πραξικόπημα του 2021, ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, είπε σε συνέντευξή του ότι δεν θα καθίσει ποτέ δίπλα στον αντάρτη ηγέτη της παραστρατιωτικής οργάνωσης των «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» (RSF), στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνομιλήσει μόνο μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών από τον στρατό.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 15 Απριλίου, όταν μια μακροχρόνια διαμάχη για την εξουσία μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» κατέληξε σε σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:

Αυστρία: «Αποφασισμένος ο Πούτιν να τελειώσει ο πόλεμος με νίκη της Ρωσίας»

Δένδιας: «Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε μια ευκαιρία στην Τουρκία»

Σκέρτσος για debate: «Επιδιώκουμε τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση»

Keywords
Τυχαία Θέματα