Οι τζιχαντιστές κόβουν νόμισμα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το δικό του νόμισμα φέρεται να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές του ISIS ανήρτησαν στα social media φωτογραφίες χρυσών νομισμάτων, που υποστηρίζουν ότι ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ως ενιαίο νόμισμα στις περιοχές που ελέγχουν.

#الرقة العملة الجديدة التي قال تنظيم #داعش انه سوف يبدأ بالتادول بها قريباً #سوريا #الرقة_تذبح_بصمت pic.twitter.com/ADpjn5TtyN

— الرقة تذبح

بصمت (@Raqqa_Sl) June 22, 2015

#Raqqa the new coins that #ISIS say it will deal with it soon #Syria #IS #ISIL pic.twitter.com/26I4tlGOFP

— الرقة تذبح بصمت (@Raqqa_Sl) June 22, 2015

Το νόμισμα φέρεται να ονομάζεται «δηνάριο», όπως ονομαζόταν το νόμισμα σε εννέα ισλαμικές χώρες πριν την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, σύμφωνα τουλάχιστον με τη Daily Mail, το πιθανότερο είναι ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ακόμα σε θέση να εγκαταλείψει το αμερικανικό δολάριο που χρησιμοποιεί ως τώρα στις συναλλαγές του και να κυκλοφορήσει το δικό του νόμισμα, και πρόκειται απλώς για ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα με σκοπό να δείξει ότι αποτελεί ένα κανονικό κράτος που πλέον έχει εδραιωθεί και σταθεροποιηθεί.

تنظيم #داعش يقول انه سوف يبدأ" بالتادول" بأستخدام العمل المعدنية التي قام بصكها قريباً #سوريا #الرقة pic.twitter.com/lTZiwR6QPZ

— الرقة تذبح بصمت (@Raqqa_Sl) June 22, 2015

#Raqqa #ISIS Say soon they will deal with the new coins #Syria #IS #ISIL pic.twitter.com/cfFIUonpdj

— الرقة تذبح بصمت (@Raqqa_Sl) June 22, 2015

Μεγάλο ποσοστό των αποθεμάτων σε μετρητά και χρυσό του Ισλαμικού κράτους προέρχεται από την κατάληψη της κεντρικής τράπεζας της Μοσούλης, τον Ιούνιο του 2014.

Υπολογίζεται ότι το ΙΚ έχει στην κατοχή του μετρητά ύψους 256 εκατ. δολαρίων, καθώς και υπολογίσιμα αποθέματα χρυσού.

Η τράπεζα είχε εγκαταλειφθεί στους τζιχαντιστές καθώς οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού πρόβαλαν ελάχιστη αντίσταση κατά την προέλαση των τζιχαντιστών.

τζιχαντιστέςνόμισμαΙσλαμικό ΚράτοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα