Οι τρομοκράτες της Al Nusra απειλούν Ρώσους πρέσβεις σε όλον τον κόσμο

ΚΟΣΜΟΣ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, από τον νεαρό Τούρκο συγκλόνισε την τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη, με τις εικόνες και τα βίντεο από την στιγμή της επίθεσης να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση νέα στοιχεία προκύπτουν αναφορικά με τον 22χρονο δράστη της επίθεσης, Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος λίγο πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη απηύθυνε το μήνυμά του προς τα μέσα και τους πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο της έκθεσης όπου έγινε η επίθεση.

Πολλοί έγκριτοι

Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν πως η αραβική φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι παρεμφερής με εκείνη που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Al Nusra, παρακλάδι της Al Qaeda στην Συρία, λέγοντας απευθυνόμενος προς τον πρέσβη πως «Ούτε εσύ, ούτε εγώ πρόκειται να φύγουμε ζωντανοί από εδώ».

Όταν διαδόθηκε η είδηση, αρκετές οργανώσεις στη Συρία οι οποίες δηλώνουν πίστη στην Αλ Νούσρα, επικρότησαν την πράξη του δολοφόνου, γεγονός που σε συνδυασμό με επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ρωσία έχει προκαλέσει ευρύτερο προβληματισμό στις ρωσικές αρχές.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι για νέες επιθέσεις κατά Ρώσων διπλωματών, καθώς οι ίδιες ομάδες άρχισαν να διανέμουν λίστες με τις ρωσικές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο καλώντας τους υποστηρικτές τους να δράσουν εναντίον πρεσβευτών και αξιωματούχων.

Al NusraΡωσίαΡώσος πρέσβηςτρομοκρατίατρομοκρατική απειλήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα