Οι καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες που έγιναν ποτέ!

ΚΟΣΜΟΣΕΛΛAΔΑ

Η καλύτερη φάρσα στην Ελλάδα έχει γίνει από το… υπουργείο Πολιτισμού (!) και στον κόσμο από το BBC! Διαβάστε ποιες ήταν αλλά και γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά.

Η 1η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα για φάρσες και αθώα ψέματα. Πρόκειται για μια συνήθεια που έχουμε κληρονομήσει από τους αρχαίους Κέλτες, οι οποίες συνήθιζαν τη συγκεκριμένη μέρα να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν όμως με άδεια χέρια, όμως οι ψεύτικες ιστορίες τους για το πόσο μεγάλα ψάρια έπιασαν, έδιναν και έπαιρναν.

Οι

καλύτερες φάρσες ever!

Το δέντρο που έβγαζε… σπαγγέτι

Ίσως μια από τις καλύτερες φάρσες που έχουν γίνει ποτέ πρωταπριλιά, ανήκει στο BBC. Συγκεκριμένα το 1957, το βρετανικό δίκτυο, επιλέγει να εξετάσει τα όρια της αμάθειας των Βρετανών περί ζυμαρικών…

Έτσι αποφασίζει να παρουσιάσει οπτικοποιημένο ρεπορτάζ, με συγκομιδή σπαγκέτι από τα περίφημα «σπαγκετόδεντρα» της Ελβετίας. Τα ζυμαρικά δεν ήταν τότε ιδιαίτερα δημοφιλή στο Νησί, ως εκ τούτου δεν ήταν λίγοι αυτοί που το έφαγαν… αμάσητο.

Την εποχή εκείνη, τα βρετανικά σπίτια που είχαν τηλεόραση υπολογίζονταν σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια και όπως μπορείτε να καταλάβετε, αμέσως μετά το τέλος του ρεπορτάζ, τα τηλέφωνα στο BBC… έσπασαν με τους τηλεθεατές να ζητούν να μάθουν αν μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους καλλιέργεια σπαγκέτι και αν ναι, πως;

Η φάρσα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού για τον Σωκράτη

Το 1995, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι κατά τις ανασκαφές του μετρό βρέθηκε ο τάφος του Σωκράτη!!!

Το υπουργείο έδωσε, μάλιστα, λεπτομέρειες, ενώ σημείωνε ότι βρέθηκαν επίσης ο χιτώνας του ιδίου, αλλά και ίχνη του κωνείου που είχε πιει.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Πρώτο στην παγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού έπεσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που λίγες ώρες μετά έσπευσε να ανακαλέσει.

φάρσεςυπουργείο ΠολιτισμούBBCΣωκράτης
Keywords
Τυχαία Θέματα