Καναδέζικη εφημερίδα γράφει :«Η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά συναρπαστική!»(Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Η Καναδέζικη εφημερίδα «Globe and mail» και ο δημοσιογράφος Robert Everett Green με τον τίτλο «Η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά συναρπαστική: ανακαλύψτε την πολιτιστική αναγέννηση της» προτείνουν την πόλη μας ως έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Η ιδέα μάλιστα, είναι ότι η Αθήνα έχει επαναπροσδιοριστεί στα χρόνια της κρίσης, έχει αλλάξει φυσιογνωμία, έχει κρυμμένες γωνιές και γειτονιές, όπου συμβαίνουν πολλά πολιτιστικά γεγονότα.

Στο εκτενέστατο άρθρο διαβάζουμε για το Γκάζι και την Τεχνόπολη, για πρότζεκτ όπως το Rethink Athens, για τη νέα όπερα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για το Εθνικό Θέατρο, για το ανακαινισμένο Rex, για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Κάνει λόγο μέχρι και για καλαίσθητα γκράφιτι σε γειτονιές, όπως το Γκάζι και για βόλτες στην Ερμού και γύρω από την Καπνικαρέα.

Πέρα από συγκεκριμένους χώρους τέχνης και μουσεία, ο δημοσιογράφος αναφέρει και συγκεκριμένους καλλιτέχνες όπως ο εικαστικός Στέλιος Φαΐτάκης. Ενώ γράφει ότι η Αθήνα είναι μια πόλη ασφαλής στο μεγαλύτερο μέρος της και οι κάτοικοι της έτοιμοι να μπούνε σε μια νέα φάση. Και καταλήγει: «ο τόπος βρίσκεται σε διαδικασία ζύμωσης, και μόλις το νοιώσεις αυτό, η Αθήνα φαίνεται πιο συναρπαστικό μέρος από ότι οι πολύ καλύτερα οργανωμένες πρωτεύουσες του βορρά που μοιάζουν σαν να βγήκαν από βιβλίο».

Globe and mailτουριστικός οδηγόςκρίσηΑθηνάΓκάζιRethink Athens
Keywords
Τυχαία Θέματα