Οι ένοπλοι «αντάρτες» υποστηρικτές του Τραμπ προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νίκης της Κλίντον και το νέο εμφύλιο (Video-Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Στον επαρχιακό δρόμο της πολιτείας της Τζώρτζια, καμουφλαρισμένοι ένοπλοι, μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Three Per Cent Security Force» πραγματοποιούν ασκήσεις με όπλα, οι οποίες περιλαμβάνουν εξομοίωση μάχης, την ώρα που διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Τραμπ.

«Πόσοι ψηφίζουν υπέρ του Τραμπ;» Φωνάζει στους συγκεντρωμένους ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας Chris Hill, που έχει το κωδικό όνομα “Bloodagent”. Για να λάβει

τα επιδοκιμαστικά επιφωνήματα από τους δεκάδες συγκεντρωμένους.

Καθώς η πιο διχαστική προεκλογική εκστρατεία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ φθάνει στο τέλος της, κάποιες οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας «κλοπής» της εκλογικής νίκης στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και την αναταραχή που υποστηρίζουν ότι θα ακολουθήσει με την πιθανή νίκη της υποψηφίας των δημοκρατικών.

Όπως λένε δεν θα είναι αυτοί που θα ρίξουν την πρώτη σφαίρα, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα όπλα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, η διχαστική εκστρατεία του Τραμπ, έχει ενεργοποιήσει παραστρατιωτικές ομάδες που θαυμάζουν τον υποψήφιο των ρεπουμπλικανών και τις υποσχέσεις του για απέλαση των μεταναστών, την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των μουσουλμάνων και την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Τραμπ, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι εκλογές μπορεί να είναι στημένες και έχει πει ότι δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα εάν χάσει. Τουλάχιστον μία από τις παραστρατιωτικές ομάδες οι «Oath Keepers» έχουν ζητήσει από τα μέλη τους να παρακολουθούν στενά την εκλογική διαδικασία για την αποτροπή απάτης.

Οι παραστρατιωτικές ομάδες κέρδισαν αναγνώριση στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και τροφοδοτήθηκαν από αντιπαραθέσεις στο Ράμπι Ριτζ, το Αϊντάχο, το Γουάκο, το Τέξας, με αποκορύφωμα το 1995 και την τοποθέτηση βόμβας σε ομοσπονδιακό κτήριο στην Οκλαχόμα όπου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 168 ατόμων.

Ο αριθμός τους μειώθηκε μετά την επίθεση αλλά αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, μετά από την ανησυχία ότι ο Μπάρακ Ομπάμα θα απειλήσει το δικαίωμα της οπλοκατοχής και θα πάρει τις αρμοδιότητες από τις τοπικές κυβερνήσεις. Το ίδρυμα «Southern Poverty Law Centre» όπου παρακολουθεί τη δράση των παραστρατιωτικών ομάδων εκτιμά ότι υπάρχουν 276 ενεργές παραστρατιωτικές οργανώσεις σε σχέση με τις 42 που δραστηριοποιούνταν το 2008.

Τα τελευταία χρόνια, ένοπλες ομάδες έχουν συγκρουστεί με ομοσπονδιακές δυνάμεις σε μία σειρά από αντιπαραθέσεις σχετικές με εδαφικές εκτάσεις στις δυτικές ΗΠΑ. Οι ομοσπονδιακές αρχές ανησυχούν ότι οι συγκρούσεις μπορεί να ενταθούν μετά από τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά 7 παραστρατιωτικών οργανώσεων για κατάληψη του καταφυγίου άγριας ζωής στο Όρεγκον. Πολλοί από αυτούς ανησυχούν ότι η Κλίντον θα οδηγήσει τη χώρα ακόμη περισσότερο προς τα αριστερά. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή» είπε ο Hill και τόνισε ότι νιώθει έκπληκτος που κατάφερε να επιβιώσει από τα 8 χρόνια προεδρίας του Ομπάμα χωρίς κυριολεκτικά να οδηγηθεί στην τρέλα, προσθέτοντας ότι η Χίλαρι θα είναι μία από τα ίδια.

Οι «Oath Keepers» μία αντικυβερνητική ομάδα με μεγάλη φήμη, η οποία είχε στείλει μέλη της το 2014 στις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον, κάλεσε τα μέλη της την προηγούμενη εβδομάδα να παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα για να αποτρέψουν πιθανότητα εκλογικής απάτης.

Μία ώρα πορεία, νότια από την Ατλάντα, η οργάνωση «Three Per Cent Security Force» ξεκίνησε τη μέρα της στο στρατόπεδο, με εξάσκηση στα πυροβόλα όπλα και τα πιστόλια σε πρόχειρους στόχους. Πανηγυρίζουν όταν πέφτει ένα δέντρο από τους πυροβολισμούς τους.

Η ομάδα δρα ανεξάρτητα, αλλά διατηρεί επαφές με την εθνική κίνηση ενόπλων που καλεί τα μέλη της να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους σε σχέση με αυτό που αποκαλούν υπερβάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ομάδα πήρε το όνομά της από την αίσθηση που καλλιεργεί ότι μόλις το 3% των Αμερικανών είχαν πολεμήσει κατά των Βρετανών στον πόλεμο της ανεξαρτησίας.

Ανάμεσα σε πολεμικά παιχνίδια, ο κ. Hill επεξεργάζεται σχέδιο για ένοπλη πορεία στην Ουάσιγκτον εάν κερδίσει η Κλίντον. Ο ίδιος λέει ότι δεν θα κάνουν την αρχή, αλλά θα υπερασπιστούν τους διαδηλωτές εάν χρειαστεί και η ομάδα του δεν θα διστάσει να δράσει εάν η Κλίντον επιχειρήσει να τους αφοπλίσει.

«Εάν υπάρξει μάχη» προσθέτει, «θα πολεμήσω και θα σκοτώσω και μπορεί να σκοτωθώ στη διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Τραμπ, με τη ρητορική του έχει δώσει επιχειρήματα σε αυτές τις ομάδες λέει ο ερευνητής της Southern Poverty Law Centre, Ryan Lenz. «Πριν από την προεκλογική εκστρατεία αυτές οι ιδέες βρίσκονταν στο περιθώριο του πολιτικού φάσματος, τώρα έχουν νομιμοποιηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εάν ο Τραμπ χάσει είμαι έτοιμος να πάρω το όπλο μου» δηλώνει πρώην αντιπρόσωπος της Πολιτείας του Ιλλινόι, την ώρα που ο συντηρητικός σχολιαστής Wayne Root, φαντασιώνεται το θάνατο της Κλίντον σε ομιλία του στο Λας Βέγκας.

Πίσω στη Τζόρτζια, η παραστρατιωτική οργάνωση «Three Per Cent Security Force» συνεχίζει τις ασκήσεις με εικονικές μάχες σώμα με σώμα, με γεμάτα τα όπλα τους για να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. «Προετοιμαζόμαστε για αυτό, όπως οι πεζοναύτες» λέει ο Hill και προσθέτει «θα εξασκηθούμε σκληρά για να αυξήσουμε την επιχειρησιακή μας ικανότητα για τη μέρα που ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα έρθει».

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

ΗΠΑεκλογές ΗΠΑπαραστρατιωτικές οργανώσεις ΗΠΑεμφύλιος ΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα