Ο Τραμπ επαινεί τον Σαντάμ Χουσεΐν

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τράμπ επαίνεσε τον Σαντάμ Χουσέιν σε μια ομιλία του την Τρίτη, υποστηρίζοντας τον δικτάτορα που καταπίεσε το Ιράκ για πάνω από 30 χρόνια, για τον τρόπο και για την σύντομη και χωρίς πολλά πολλά διαδικασία που σκότωνε «τρομοκράτες».

«Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν ένας κακός άνθρωπος, σωστά; Ήταν ένας κακός, πραγματικά κακός άνθρωπος. Αλλά ξέρετε τι έκανε καλά; Σκότωνε τρομοκράτες. Αυτό το έκανε τόσο καλά. Δεν τους διάβαζαν τα δικαιώματά τους -- δεν συζητούσαν, ήταν τρομοκράτες, η υπόθεση τελείωνε εκεί», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ πολλοί από τα 2.000

άτομα που είχε για κοινό του γελούσαν από κάτω. «Σήμερα, το Ιράκ είναι το Χάρβαρντ για την τρομοκρατία. Αν θέλεις να γίνεις τρομοκράτης πας στο Ιράκ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επαινεί τον Χουσεΐν ή άλλους δικτάτορες, παρόλα αυτά τα σχόλια, στα οποία προέβη την Τρίτη το βράδυ, έχουν προκαλέσει πολλές περισσότερες αντιδράσεις από σχόλια προηγούμενων μηνών. Τον Οκτώβριο ο Τραμπ δήλωσε πως ο κόσμος θα ήταν «εκατό τοις εκατό» καλύτερος αν δικτάτορες σαν τον Χουσεΐν και τον Μοαμάς Καντάφι ήταν ακόμα στην εξουσία. Τον Φεβρουάριο ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, δήλωσε σε μια πολιτική ομιλία του στο Νιού Χαμσέιρ πως «είτε σας αρέσει ο Σαντάμ είτε όχι, σκότωνε τρομοκράτες». Την Τρίτη ήταν η ώρα να υποστηρίξει τις τεχνικές Σαντάμ για την εξάλειψη της «τρομοκρατίας» και να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη χώρα ως σχολείο ανατροφής τρομοκρατών.

Ο Ρεπουμπλικανός Ομιλητής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, δήλωσε πως ο Σαντάμ Χουσεΐν «ήταν ένας από τους πιο διαβολικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα», χωρίς όμως να καταδικάσει ευθέως τις δηλώσεις Τραμπ.

Ο κύριος σύμβουλος της εκστρατείας της Χίλαρι Κλιντον, Τζέικ Σάλιβαν, τόνισε πως «η εξύμνηση του Τραμπ για βάρβαρους ηγέτες από ότι φαίνεται δεν έχει όρια».

Σύμφωνα με το CNN, o Τραμπ επαίνεσε τον πρώην Ιρακινό δικτάτορα για τον αποτελεσματικό τρόπο που σκότωνε «τρομοκράτες», παρά το γεγονός ότι το Ιράκ είχε καταχωρηθεί ως ένα κράτος-υποστηρικτής της τρομοκρατίας κατά την περίοδο που ο Χουσσεΐν ήταν στην εξουσία.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα