Αντώνης Γκουντάρας : «Η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο που της αναλογεί»

14:57 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις αλλαγές που προωθούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα όσα συζητήθηκαν και συζητιούνται στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας. Για το θέμα των αντιδημάρχων υποστήριξε ότι «μέχρι τώρα το 50% των αντιδημάρχων ήταν έμμισθοι το άλλο 50% δεν ήταν, χθες έγινε ένα διοικητικό συμβούλιο και συζητήθηκαν πολλά αλλά κυρίως το σχέδιο «σκούπα» για την αυτοδιοίκηση.

Η σημερινή γενική συνέλευση έχει

ως θέμα το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την αυτοδιοίκηση, τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν και τις αλλαγές που πρέπει να επέλθουν έτσι ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο που της αναλογεί. Είναι επιτακτικές αυτές οι αλλαγές, η αυτοδιοίκηση γιατί είναι η εγγύτερη διοικητική μονάδα προς τον πολίτη και βάση του συντάγματος η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι υπεύθυνη για τα τοπικά ζητήματα.
Πρέπει να ξαναδούμε το πλέγμα των διατάξεων έτσι ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να συνεχίσει να κρατά την τοπική συνοχή, να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες, να κρατά όρθια την κοινωνίας. Στο νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε υπήρχε διάταξη όπου αναφερόταν στην αντιμισθία των αντιδημάρχων που έφτανε το 25 έως 30% του μισθού του δημάρχου, πάρα πολύ χαμηλές αμοιβές, τώρα άλλαξε προς το καλύτερο και προστέθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι».
Αναφορικά με την λειτουργία των παιδικών σταθμών τόνισε ότι « βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη συγκυρία, υπάρχει θέμα με τους παιδικούς σταθμούς, το ΕΣΠΑ δεν επιδοτεί δομές αλλά με voucher γονείς, στους συνταξιούχους που συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση κόβεται η σύνταξη, είναι μια σειρά προβλημάτων . Υπάρχει διάθεση και πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου, θέλουν να δώσουν λύσεις και πιστεύουμε ότι η σύσσωμη η αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσει να λυθούν τα προβλήματα όχι μόνο για τον θεσμό αλλά για τους πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα