Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί επισκέπτεται την Ευρώπη – Είναι η πρώτη επίσκεψη Ιρανού προέδρου τα τελευταία 16 χρόνια

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, ο πρόεδρος Ρουχανί θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη σε ευρωπαϊκό έδαφος τα τελευταία 16 χρόνια.

Στόχος του ταξιδιού θα είναι η ίδρυση νέων οικονομικών σχέσεων ενώ ταυτόχρονα το Ιράν αναμένεται να υπογράψει σύμβαση με την Airbus για 114 νέα αεροπλάνα.

Η Ευρώπη ήταν ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης του Ιράν πριν τις κυρώσεις και με την άρση τους αναμένεται να αναλάβει και πάλι αντίστοιχο ρόλο.

Ο

Ρουχανί θα βρεθεί τη Δευτέρα στη Ρώμη όπου και θα συναντηθεί με τον Ματέο Ρέντσι ενώ θα επισκεφθεί και το Βατικανό για μια συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο Παρίσι όπου και θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ. Η Ιταλία και η Γαλλία, μαζί με τη Γερμανία, είναι οι τρεις κύριοι εμπορικοί συνεργάτες του Ιράν στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη του Ρουχανί ήταν αρχικά σχεδιασμένη για τον Νοέμβριο, αλλά ακυρώθηκε εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Χασάν ΡουχανίΙράνΙταλίαΒατικανόΓαλλίαΜατέο ΡέντσιΦρανσουά ΟλάντHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα