Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί, ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο

Ένα πεντανόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, ανάλογα με την ποσότητα που θα επιλέξετε να παρουσιάσετε στο τραπέζι.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νιόκι, με ζυμαρικό της επιλογής σας και να έχετε διαφορετικές παραλλαγές της συνταγής, αρκεί να κρατήσετε αδιαπραγμάτευτα τα φρέσκα μανιτάρια και την προσθήκη στη σάλτσα ενός δυνατού σε γεύση μπλε τυριού.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια φρέσκα νιόκι

Ελαιόλαδο

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2

σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

400 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

100 ml λευκό κρασί

100 ml γάλα εβαπορέ (ή ελαφριά κρέμα γάλακτος)

150 γραμμάρια μπλε τυρί, θρυμματισμένο με τα χέρια

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.

2. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Σκουπίστε με ένα πανάκι τα μανιτάρια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Τέλος θρυμματίστε το μπλε τυρί και αφήστε τα όλα στην άκρη.

3. Σε ένα σκεύος ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι πρώτα και έπειτα το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά.

4. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και σοτάρετέ τα κι αυτά για λίγα λεπτά μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.

5. Σβήστε το φαγητό με το λευκό κρασί, δυναμώστε την ένταση της φωτιάς και αφήστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

6. Βάλτε το εβαπορέ και μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, συμπληρώστε με τα βρασμένα νιόκι. Μόλις πιάσουν θερμοκρασία όλα τα υλικά και ζεσταθούν καλά, ρίξτε το θρυμματισμένο μπλε τυρί, ανακατέψτε καλά να διανεμηθεί ομοιόμορφα και σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας το πιάτο με λίγο φρέσκο θυμάρι.

Διαβάστε επίσης:

Cupcakes καρότου με υπέροχη βουτυρόκρεμα τυριού

Φέτα ψητή στο φούρνο, με μεσογειακά αρώματα, μέλι και λεμόνι

Περσικός χαλβάς καρότου

Keywords
Τυχαία Θέματα