Νέο σκάνδαλο στο αγγλικό πρωτάθλημα! Η κρυφή συμφωνία των ομάδων για φοροδιαφυγή (Photo)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Συνεχίζουν να τρίζουν τα... θεμέλια του αγγλικού ποδοσφαίρου τόσο λόγω των αποκαλύψεων της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph» για συμμετοχή κορυφαίων προπονητών στο σκάνδαλο με τις μίζες σε μετεγγραφές, όσο λόγων του σημερινού δημοσιεύματος της «Daily Mai» το οποίο αποκαλύπτει μια ειδική συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες της Premier League και την εφορία.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η συγκεκριμένη συμφωνία

επιτρέπει στις ομάδες να πληρώνουν μέχρι και το 1/5 των αποδοχών των ποδοσφαιριστών σε εταιρείες που τους εκπροσωπούν για την διαφημιστική τους εκμετάλλευση, αντί η πληρωμή να γίνεται ως μέρος των αποδοχών.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει σε πασίγνωστους ποδοσφαιριστές να μειώσουν σημαντικά τους φόρους που πρέπει να καταβάλλουν. Αυτό που κάνουν, λοιπόν, είναι να πληρώνουν εταιρικό φόρο με πολύ μικρότερο συντελεστή για το συγκεκριμένο κομμάτι του εισοδήματός τους. Επιτρέπει επίσης στις ομάδες να μειώσουν το ποσό που δίνουν σε ασφαλιστικές εισφορές.

Όπως φαίνεται από τις δυο στήλες της φωτογραφίας που ακολουθεί υπάρχει κέρδος σχεδόν 1 εκατ. λιρών λόγω της συμφωνίας.

Το ακριβές ποσό που έχουν σαν κέρδος από τους φόρους δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, αλλά εκτιμάται πως οι έξι κορυφαίοι σύλλογοι της Premier League και οι παίκτες τους μπορεί να αποφεύγουν να πληρώσουν ένα ποσό που φτάνει τα 88 εκατ. λίρες το χρόνο.

Οι άνθρωποι της Premier League πάντως σχολίασαν το δημοσίευμα της εφημερίδας, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι μια νέα εξέλιξη, τονίζοντας πως υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο καταβάλουν τους φόρους τους οι παίκτες της Premier League

αγγλικό ποδόσφαιροσκάνδαλοPremier LeagueφοροδιαφυγήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα