Νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ευρώπη – Στο «τρένο» και η Ελλάδα

Επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη καινοτομιών στο ψηφιακό ραδιόφωνο  με έμφαση στο αυτοκίνητο αλλά και σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές ανακοίνωσαν οι ραδιοφωνικοί κολοσσοί της Ευρώπης, BBC (μόνον το BBC Radio 2 έχει 14,4 εκατ. ακροατές εβδομαδιαίως – https://www.statista.com/statistics/290490/uk-bbc-radio-stations-ranked-by-listeners-reached/ ), Bauer

Media (με ακροατήριο 22 εκατ. ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο την εβδομάδα και άνω των 57 εκατ. στην Ε.Ε.- https://www.bauermedia.co.uk/ ), Global (τα ραδιόφωνα του αθροίζουν ακροατήριο 26,3 εκατ. ανθρώπων την εβδομάδα https://global.com/radio/n ) σε συνεννόηση με τον θεσμικό οργανισμό Radiocentre (εκπροσωπεί πάνω από 300 δανειοδοτημένους ραδιοσταθμούς-https://www.radiocentre.org/ ) για το εμπορικό ραδιόφωνο στο Η.Β..

Τα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνουν νέο ανθρώπινο δυναμικό που ενισχύσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών και των καινοτομιών του Radioplayer.

Το Radioplayer Worldwide είναι μια συνεργασία μεταξύ της UK Radioplayer και των χωρών που έχουν αναπτύξει την τεχνολογική πλατφόρμα Radioplayer. Δημιουργήθηκε για να διερευνήσει ευκαιρίες για διεθνή τεχνολογική συνεργασία σε όλο το ραδιόφωνο.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Radioplayer είναι πρωτοπόρος στην αγορά στην radio & audio στα αυτοκίνητα και στις συνδεδεμένες συσκευές, ενώ διατηρεί συμφωνίες συνεργασίας με παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Cariad (VW Group), BMW και Renault Group (μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του συνόλου των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων πωλήσεις), διασφαλίζοντας έτσι την προβολή πολυάριθμων ραδιοφωνικών σταθμών εντός των αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα, το Radioplayer Greece («Ραδιοφωνική Πλατφόρμα ΑΕ»- https://radioplayergreece.gr/) υποστηρίζεται ήδη από 29 ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ από τα μέσα Ιουλίου και για όλο τον Αύγουστο βρίσκεται στον αέρα ραδιοφωνική καμπάνια που υπενθυμίζει στους ακροατές τη συντροφιά του μέσου, που πλέον μπορείς να την έχεις ευκολότερα μαζί σου, στις διακοπές, κατεβάζοντας την εφαρμογή του Radioplayer.

 Οι 19 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται το Radioplayer είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν πρόσθετες χώρες.

Διαβάστε επίσης

Star: «Στα σύνορα» Υρώ Μανέ και Κώστας Κόκλας

Ανανέωσαν την αποκλειστική συνεργασία τους ΑΝΤ1 και Κωνσταντίνος Φίλης

Τηλεθέαση: Πρώτο το Mega στην «κούρσα» της Πέμπτης – Σε ανοδική τροχιά το Open

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Ευρώπη –, Ελλάδα,nees, evropi –, ellada