Μυρίζει… μπαρούτι στο ποδόσφαιρο: Τα ματς φωτιά σε Ζάγκρεμπ-Μασσαλία και ένα περίεργο δημοσίευμα της Daily Mail για την OPAP Arena

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, πυροδοτεί αντιπαλότητες και τεράστιους φόβους για ανακύκλωση παλαιών ή την πρόκληση νέων συγκρούσεων.

Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο βαριά, με υπαινιγμούς, αλλά και ευθείες απειλές να φορτίζουν κι άλλο το τεταμένο κλίμα. Ειδικά ενόψει των αγώνων της Τρίτης, ανάμεσα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την ΑΕΚ στην κροατική πρωτεύουσα, και μεταξύ του Παναθηναϊκού

και της Μαρσέιγ στο γαλλικό λιμάνι.

Όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο Ζάγκρεμπ και στο πώς θα υποδεχθούν οι Κροάτες την αποστολή της ΑΕΚ (ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών φυσικά). Η ελληνική ομάδα έχει καταφερθεί εναντίον της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να γίνει το ματς και να μην τιμωρηθεί η Ντιναμό, ενώ από την πλευρά τους οι Κροάτες έχουν αντιδράσει στο ύψιστο δυνατό επίπεδο (με δηλώσεις του πρωθυπουργού τους) για το πώς η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τους χούλιγκαν της ομάδας τους, που έκαναν τη δολοφονική επιδρομή στην Αθήνα.

Άρα είναι μάλλον εύκολο να αντιληφθεί κανείς την οριακή κατάσταση που θα επικρατεί αύριο βράδυ στο γήπεδο της Ντιναμό και… πόσο ποδόσφαιρο θα μοιάζει αυτό που θα παίζεται στο χορτάρι και τις κερκίδες.

Από την άλλη, ήρθε η γαλλική απαγόρευση για την παρουσία έστω και μεμονωμένα, οπαδών του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη τη Μασσαλία, με αφορμή τον αγώνα των Πρασίνων το βράδυ της Τρίτης στο Βελοντρόμ απέναντι στη Μαρσέιγ.

Η γαλλική ομάδα έστειλε στεφάνι στην κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή και είναι γνωστό ότι οι οπαδοί της διατηρούν στενές σχέσεις με εκείνους της ΑΕΚ, πράγμα που ανάγκασε την γαλλική κυβέρνηση να λάβει ακραία μέτρα. Μάλιστα η απόφαση ελήφθη με… Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξαιτίας του επείγοντος της κατάστασης!

Ορισμένοι πάντως θεωρούν ότι αυτού του είδους η υπεραντίδραση του Παρισιού ρίχνει λάδι στη φωτιά και ίσως λειτουργεί ως… «κίνητρο» προς τους οπαδούς της Μαρσέιγ να συμπεριφερθούν με ακραίο τρόπο, έτσι κι αλλιώς. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν δηλαδή οπαδοί του Τριφυλλιού στην πόλη.

Η Daily Mail και η σφοδρή αντίδραση της ΑΕΚ για την Opap Arena

Στο μεταξύ, ένα δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail περιπλέκει τα πράγματα, ενδεχομένως και σε εφιαλτικό βαθμό.

Κι αυτό διότι, θέτει στο τραπέζι την πληροφορία (ή «πληροφορία»;) ότι η ΟΥΕΦΑ, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, επανεξετάζει την απόφασή της να διεξαχθεί την άνοιξη του 2014 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, την OPAP Arena, ο τελικός του Conference League!

«Οι άσχημες σκηνές προκάλεσαν φόβους από την UEFA ότι ο χώρος μπορεί να μην είναι ασφαλής για τη φιλοξενία του τελικού της Conference League που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου» γράφει το μέσο.

Η «Daily Mail» αναφέρει επίσης ότι στην ΟΥΕΦΑ κυριαρχεί η άποψη πως υπήρξε «ραντεβού θανάτου» μεταξύ των φανατικών οπαδών της Ντιναμό και της ΑΕΚ, πριν την δολοφονία, κάτι που μοιάζει σαν επίρριψη ευθυνών και στην ελληνική πλευρά για τη μοιραία σύγκρουση την περασμένη Δευτέρα.

Η αντίδραση που υπήρξε από την ΑΕΚ ήταν άμεση και εξόχως υπαινικτική, σε βαθμό που γίνεται μάλλον… «φωτογραφική» για ελληνικό «δάκτυλο», ως προς το πώς χειρίζεται το θέμα η ΟΥΕΦΑ: «Το τι κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα της Daily Mail κι από που πηγάζουν αυτά, το καταλαβαίνουν και μικρά παιδιά. Τις ξέρουμε αυτές τις… διαδρομές πληροφόρησης. Ο καημός τους είναι το γήπεδο της ΑΕΚ, δε μπορούν να κρατηθούν. Δυστυχώς ούτε τώρα πάνω από έναν νεκρό».

Σημειώνεται ότι ο τελικός του Conference League, ουσιαστικά αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση και καταξίωση για την Ένωση και το νέο της γήπεδο και οτιδήποτε θέτει αυτό το τεράστιας σημασίας γεγονός σε αμφισβήτηση, αποτελεί μέχρι και «αιτία πολέμου» για τους ανθρώπους της ιστορικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

«Γη και ύδωρ» προσφέρει η Αλ Χιλάλ για τον Νεϊμάρ – Ζαλίζει το ποσό

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός: Απαγορεύονται οπαδοί του «τριφυλλιού» στη Μασσαλία

Μαρσέιγ: Νίκη με… ανατροπή και πανό «Αθάνατος» για τον Μιχάλη Κατσουρή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυρίζει…, Ζάγκρεμπ-Μασσαλία, Daily Mail, OPAP Arena,myrizei…, zagkreb-massalia, Daily Mail, OPAP Arena