Ν. Ανδρουλάκης: «Εμπαιγμός το ξεπάγωμα των τριετιών»

Εμπαιγμό και απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών για το περιβόητο «ξεπάγωμα» των τριετιών καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη από το βήμα της Βουλής να κάνει λόγο για επικοινωνιακό τρικ και να τονίζει ότι το κόμμα του αγωνίζεται για μια κοινωνική πλειοψηφία που θα ανοίξει το δρόμο σε μια προοδευτική κυβέρνηση. 

«Είναι μονόδρομος για να αλλάξει η χώρα σελίδα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Νίκος Ανδρουλάκης,

ο οποίος αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, τόνισε πως «οι μάσκες πέφτουν ολοκληρωτικά», καθώς διαμορφώνονται συνθήκες  πλήρως ελαστικής εργασίας, κατάργησης υπερωριών και συνθηκών πλήρους ανασφάλειας για το μέλλον των εργαζομένων». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε εκβιασμό στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε «κοινοβουλευτική απρέπεια» το γεγονός ότι στην τροπολογία με το «ξεπάγωμα» των τριετιών περιλαμβάνονται και τα μέτρα για τους πληγέντες της θεομηνίας στη Θεσσαλία. 

«Θέλετε να εκβιάσετε την ψήφο μας», είπε για να συμπληρώσει: «Είναι ντροπή, υποτιμάτε την νοημοσύνη του λαού, με αστεία τρικ, συνδυάζετε αυτό το μέτρο με την περίοδο διακυβέρνησής σας, ενώ αφορά μόνο το 40% των εργαζομένων, με τους υπολοίπους τι θα γίνει;». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις καταστροφικές πλημμύρες μίλησε για διαπιστευτήριααποτυχίας του επιτελικού κράτος, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για δημιουργία ανεξάρτητου φορέα, ένα είδος task-force, για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σχολίασε και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. 

«Ενώ ο Ερτογάν επανέλαβε τις προκλήσεις μη αποδεχόμενος την επανένωση Κύπρου, ο πρωθυπουργός για πολλές ώρες έκανε ότι δεν άκουσε τις προκλήσεις, στην δήλωση έγινε αναφορά μόνον στη θετική ατζέντα, ενώ στη χθεσινοβραδινή ομιλία δεν ανέφερε σε κανένα σημείο τη λέξη Τουρκία, λες κι η εισβολή δεν έχει ονοματεπώνυμο», είπε και υπογράμμισε ότι για να είναι ουσιαστική οποιαδήποτε πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών, δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην βλέπει και να μην ακούει όσα προκλητικά αναφέρει ο Ερτογάν. «Εκτός αν θέλει να μιμηθεί τον Καραμανλή,  όπου λίγο μετά εισβολή είχε πει ότι η Κύπρος κείται μακράν», σημείωσε. 

Διαβάστε επίσης

Θάνος Πλεύρης: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κασσελάκη

Βουλή: Κόντρα για το «ξεπάγωμα» των τριετιών – Το Καστελόριζο, η χρεοκοπία και… «η τυραννία του ΚΚΕ»

«ΣΥΡΙΖΑ WAR»: Από τη χαμένη λέξη του Κασσελάκη για τo ψευδοκράτος ως την αφωνία της Αχτσιόγλου για τα 12 μίλια (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα