Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς – Βίντεο από το Μαρόκο

Μαροκινοί διασώστες συνεχίζουν την ολοένα πιο αγωνιώδη κούρσα με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια και να προσφέρουν βοήθεια στους εκατοντάδες άστεγους, τα σπίτια των οποίων μετατράπηκαν σε σωρούς από ερείπια, 48 ώρες και πλέον μετά τον σεισμό που άφησε πίσω πάνω από 2.100 νεκρούς. Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, οι αρχές αναζητούν πλάνα που έχουν καταγράψει κάθε στιγμή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την καταστροφή.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, εγκατεστημένη σε

σπίτι στην περιοχή του Μαρακές, έχουν καταγραφεί μυστηριώδεις εκρήξεις μπλε φωτός στον ουρανό, περίπου τρία λεπτά πριν από τον ισχυρό σεισμό. Η αιτία αυτού του φαινομένου παραμένει άγνωστη, όπως επίσης και αν ήταν προάγγελος επικείμενης καταστροφής.

أحد الأخوان من المغرب الشقيق أرسل لي هذا المقطع الغريب من كاميرا مراقبة لمنزله في مدينة أغادير لحظة وقوع الزلزال…

ظهرت ومضات ضوء زرقاء غامضة في الأفق ولا أحد يعرف ماهي.

مع العلم أن هذه الأضواء ظهرت نفسها لحظة وقوع زلزال تركيا وسوريا قبل 7 أشهر.

هل يوجد لدى أحد تفسير؟ pic.twitter.com/q845XXSlYu

— إياد الحمود (@Eyaaaad) September 9, 2023

Ωστόσο, σύμφωνα με την JP, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο πριν από κάποιο μεγάλο σεισμό. Αντίστοιχα βίντεο είχαν δημοσιευθεί και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα, με μία θεωρία που αναλύει η Jerusalem Post, η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων. Ωστόσο διευκρινίζεται, ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

هنا مقطع لحظة وقوع زلزال تركيا قبل 7 أشهر وتبدو ومضات الضوء الزرقاء ساطعة وواضحة في الأفق.pic.twitter.com/gX0Dsbhms1

— إياد الحمود (@Eyaaaad) September 9, 2023

Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές για παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, με το πρώτο σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί το 1965 σε σχέση με μια ισχυρή δόνηση στην Ιαπωνία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απάντήσεις, παρά μόνο θεωρίες.

Mysterious blue light flashed in the sky moments before the #Morocco earthquake

A similar phenomenon was previously observed before the earthquake in Turkey.

Scientists cannot accurately determine the nature of such outbreaks, but they suggest that this may be the release of… pic.twitter.com/NH9OhQ2UDc

— NEXTA (@nexta_tv) September 11, 2023

Τα «φώτα σεισμών» εξάλλου, δεν εμφανίζονται πάντα, όπως επισημαίνει η Jerusalem Post. Οταν εμφανίζονται πάντως, τείνουν να βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την ώρα που η τεκτονική πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις του ΟΗΕ για τα σιτηρά

Σεισμός στο Μαρόκο: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους – Επιχειρούν διασώστες από τέσσερεις χώρες (videos)

Ερντογάν για Μπάιντεν: «Αυτή η προσέγγιση μας ενοχλεί» – Συνδέει F-16 με το θέμα της Σουηδίας

Keywords
Τυχαία Θέματα