Μυστήριο με τον «θάνατο» της.. άτακτης κόρης του εκλιπόντος προέδρου του Ουζμπεκιστάν (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Τον Σεπτέμβριο ο θάνατος του Προέδρου του Ουζμπεκιστάν, Καρίμοφ, βύθισε στο πένθος τη χώρα, με τις φήμες να οργιάζουν πως διάδοχός του στην εξουσία θα ήταν η 44χρονη κόρη του Γκουλνάρα Καρίμοβα, καθότι όπως υποστηρίζουν διάφορα μέσα ενημέρωσης της χώρας η ίδια είχε βάλει στο… ματι το αξίωμα του πατέρας της εδώ και πολλά χρόνια.

Μάλιστα, η Γκουλνάρα έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές το μένος των Ουζμπέκων οι οποιοι συχνά την αποκαλούν «την πιο μισητή κυρία της χώρας». Μερικά χρόνια πριν ο πατέρας της την είχε χαστουκίσει όταν πραγματοποίησε μια αισθησιακή φωτογράφηση.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν αντικρουόμενες ειδήσεις αναφορικά με το αν έχει πεθάνει ή όχι. Μεγάλα μέσα ενημέρωσης, θέλουν την Καρίμοβα να δηλητηριάστηκε. Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει ο βρετανικός τύπος, η 44χρονη «δηλητηριάστηκε και έχασε τελικά τη ζωή της στις 5 Νοεμβρίου» , από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Αλλοι μεταδίδουν πως όχι μόνο δηλητηριάστηκε, αλλά τη μετέφεραν και την έθαψαν σε σημείο όπου κανείς δεν γνωρίζει.Μέχρι στιγμής, η είδηση του θανάτου της δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές, πέρα από το Centre1.com το οποίο ανήκει σε εξόριστη Ουζμπέκα δημοσιογράφο.

Το 2013 η Καρίμοβα είχε ισχυριστεί πως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό ύστερα από εντολή του πατέρα της και ζητούσε την παρέμβαση της διεθνής κοινότητας μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων που είχε δώσει στη δημοσιότητα το BBC. Πριν από μήνες, υπήρξαν αναφορές πως το ίδιο χρονικό διάστημα ο Καρίμοφ την είχε κλείσει σε ψυχιατρική κλινική γιατί ήθελε να απαλλαγεί από εκείνη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν πως ζούσε εξόριστη στο Ισραήλ μαζί με την οικογένειά της.

Η τύχη της Καρίμοβα παραμένει άγνωστη μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς δεν της επετράπη να πάει ούτε στην κηδεία του.

Η Προεδρία του Ουζμπεκιστάν αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση του «θανάτου» της Καρίμοβα, ενώ ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η Καρίμοβα είναι ζωντανή και, μάλιστα, της αποδίδουν την χρήση διάφορων λογαριασμών Twitter οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες αναρτούν μηνύματα υπέρ της.

Ποια είναι η Καρίμοβα;

Μοντέλο, τραγουδιστρια, ποπ σταρ, σχεδιάστρια μόδας και άλλα πολλά, η Καρίμοβα, κάποτε θεωρούνταν η πλουσιότερη γυναίκα στη Σοβιετική Ένωση, με την προσωπική της περιουσία υπολογίζεται στο 1 δις δολάρια. Οι φιλικές της σχέσεις περιλαμβάνουν και μέλη της βασιλικής βρετανικής οικογένειας, πολιτικούς από ολον τον κόσμο, ενώ για πολλούς είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην Ασία.

Ωστόσο, η ζωή της έχει «σημαδευτεί» από πολλά σκάνδαλα, εξού και το προσωνύμιο «σκληρή γυναίκα» που της αποδίδουν οι Ουζμπέκοι. Οι ΗΠΑ ζητούν από την χώρα την επιστροφή περισσότερων από 600 εκατομμύρια δολάρια, επειδή πιστεύουν πως τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε δωροδοκίες που πραγματοποίησε η Καρίμοβα για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα, ενώ και η Ελβετία διεξάγει έρευνα για ξέπλυμα χρήματος σε έναν λογαριασμό με περισσότερα από 600 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, στον οποίο πιστεύεται πως είναι η κύρια δικαιούχος. Παράλληλα, ο τρόπος ζωής της έχει προκαλέσει πολλές φορές τους πολίτες της χώρας , λέγοντας πως «η κορη του προέδρου» δεν πρέπει να έχει αυτή τη συμπεριφορά.

Γκουλνάρα ΚαρίμοβαΟυζμπεκιστάνθάνατοςμυστήριοκόρη του προέδρουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα