Απαράδεκτη η επιβολή χρονικών πλαισίων δηλώνει ο Οσάτσι

Aπαράδεκτη χαρακτήρισε την επιβολή χρονικών πλαισίων στο Κυπριακό, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι το θέμα της ασφάλειας πρέπει να συζητηθεί σε Διεθνή Διάσκεψη με συμμετοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς για την αποτυχία των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, ο Ρώσος Πρέσβης είπε στο ΚΥΠΕ

πως η Ρωσία υποστηρίζει τη συνέχιση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις και την περαιτέρω αναζήτηση μιας λύσης του Κυπριακού, που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα και των δυο κοινοτήτων του νησιού.

Διεθνής διάσκεψη για το ζήτημα ασφάλειας

Επεσήμανε πως τα ζητήματα της ασφάλειας του επανενωμένου νησιού πρέπει να συζητηθούν μέσα στο πλαίσιο μιας διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των μονίμων μελών του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών.

"Είμαστε βέβαιοι ότι η αμοιβαία, ειλικρινής ευχή όλων των Κυπρίων να ζήσουν μαζί με ειρήνη και ενότητα, καθώς και η πολιτική βούληση των ηγετών των κοινοτήτων της Κύπρου, θα ενθαρρύνουν μια τελική και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού", επεσήμανε ο κ. Οσάτσι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει απόψε με τηλεοπτικό διάγγελμα τον κυπριακό λαό αναφορικά με όσα συνέβησαν στο Μοντ Πελεράν, αλλά και τις επόμενες κινήσεις στο θέμα του Κυπριακού μετά το τελευταίο «ναυάγιο των συνομιλιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα