Μόνο στην Ελλάδα και την Ιταλία - 23 συλλήψεις σε ένα δήμο για αδικαιολόγητη απουσία από τη δουλειά

ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης σε ένα δήμο έξω από τη Νάπολι αναγκάστηκε να κλείσει τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες μετά τη σύλληψη 23 υπαλλήλων του δήμου την περασμένη Τρίτη μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στη χώρα για τις αδικαιολόγητες απουσίες στο Ιταλικό δημόσιο.

Η αστυνομία συνέλαβε τους σχεδόν μισούς υπαλλήλους του δήμου της πόλης Boscotrecase ακολουθώντας μία εβδομάδα αποκαλύψεων για περισσότερες από 200 περιπτώσεις αδικαιολόγητων απουσιών από τη εργασία σχεδόν 30 υπαλλήλων.

Όπως

αναφέρει δημοσίευμα του Reyters οι υπάλληλοι του δήμου χτυπούσαν την κάρτα τους το πρωί και μετά έφευγαν για τις προσωπικές τους δουλειές ή καταγράφηκαν υπάλληλοι να χτυπούν τις κάρτες των συναδέλφων τους. Οι σκηνές αυτές είναι γνωστές στην Ιταλία καθώς έχουν απασχολεί αρκετές φορές την ιταλική κοινή γνώμη.

Οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου δήμου γνώριζαν ότι έχουν τοποθετηθεί κάμερες στους χώρους του δημαρχείου αλλά αυτό δεν τους εμπόδιζε να συνεχίζουν τις πρακτικές τους. Μάλιστα σε βίντεο που έχει η αστυνομία, εμφανίζεται ένας υπάλληλος να καλύπτει το κεφάλι του με ένα χάρτινο κουτί την ώρα που χτυπάει τις κάρτες των συναδέλφων του.

«Πιθανώς θα πρέπει να κλείσω τελείως το δημαρχείο» είπε ο δήμαρχος Pietro Carotenuto, που εξελέγη μόλις πριν από ένα μήνα στην πόλη των 11.000 κατοίκων.

Ο ίδιος είπε ότι τέσσερα μεγάλα τμήματα του δημαρχείου έχουν κλείσει από την Τρίτη λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι συλλήψεις έγιναν με την κατηγορία της απάτης κατά του δημοσίου και ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο επικεφαλής της τροχαίας και της λογιστικής υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έχει ανακοινώσει ότι οι υπάλληλοι που θα συλλαμβάνονται να απέχουν αδικαιολόγητα από τη δουλειά τους θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα μέχρι 12 μήνες με ενδεχόμενη και οριστική απόλυση από την υπηρεσία.

Ιταλίαδημόσιοι υπάλληλοι Ιταλίασυλλήψεις δημόσιων υπαλλήλωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα