Η Ιταλία είναι η νέα «Ελλάδα»

ΕΛΛAΔΑΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία έχει ξεπεράσει την Ελλάδα σε αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και έχει μετατραπεί στη «νέα Ελλάδα» γράφει το Politico τονίζοντας ότι η χώρα είναι στην πρώτη γραμμή των αφίξεων με περίπου 750 πρόσφυγες και μετανάστες να καταφθάνουν καθημερινά, όπως αναφέρει η Frontex.

Στην Ελλάδα, που ήταν η χώρα που δεχόταν τον

μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, καταφθάνουν περίπου 50 πρόσφυγες την ημέρα. Ο Fabrice Leggeri αξιωματούχος της Frontex, είπε στο Reuters ότι ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς την Ελλάδα μειώθηκε μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η ΕΕ με την Τουρκία.

«Τους πρώτους έξι μήνες του 2016, έφθασαν στην Ευρώπη 360.000 άτομα, που είναι μεγαλύτερος αριθμός από τον αντίστοιχο περσινό, αλλά υπάρχει ένας σαφής περιορισμός από τον Απρίλιο και μετά» λέει ο Leggeri.

Τον Απρίλιο οι αφίξεις στα Ελληνικά νησιά μειώθηκαν κατά 90% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της Frontex είπε ότι το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια περιόρισε τις αφίξεις στην Ελλάδα αν και δεν διευκρίνισε πόσοι πρόσφυγες έφθασαν στην Ιταλία και την Ελλάδα πριν από τη συμφωνία με την Τουρκία και το κλείσιμο των συνόρων.

Η Frontex έχει ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. πρόσφυγες επιχείρησαν να φθάσουν στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο με τους περισσότερους να κατευθύνονται προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής οδού.

πρόσφυγεςΙταλίαΕλλάδαFrontexHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα