Μήνυση στην Google από την Gannett για μονοπωλιακή τακτική στις διαφημίσεις

Ο δημοσιογραφικός όμιλος Gannett, o μεγαλύτερους σήμερα στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει την εθνικής κυκλοφορίας USA Today και δεκάδες ακόμα τοπικής και περιφερειακής κυκλοφορίας εφημερίδες, μηνύει την Google για παράνομη μονοπώληση της ψηφιακής  διαφήμισης.

«Με τον έλεγχο του μεγαλύτερου μηχανισμού ανταλλαγή διαφημίσεων και του μεγαλύτερου διακομιστή διαφημίσεων, τους οποίους

η Google απέκτησε αντί να δημιουργήσει- έχει εφαρμόσει ένα εξελιγμένο, αντιανταγωνιστικό και παραπλανητικό σχέδιο για περισσότερο από μια δεκαετία», υποστηρίζει η Gannett στην αγωγή που κατέθεσε.

Ο πρώτος σε κυκλοφορία όμιλος μίντια των ΗΠΑ επισημαίνει ότι ο ευρύς έλεγχος της Google στην αγορά τεχνολογίας διαφημίσεων έχει πλήξει τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, υποστηρίζοντας ότι το διαδικτυακό αναγνωστικό κοινό έχει αυξηθεί, ενώ οι ιντερνετικές διαφημιστικές δαπάνες έχουν μειωθεί για τους εκδότες.

«Η Google έχει μονοπωλήσει τις συναλλαγές στην αγορά προς ώφελός της και σε βάρος των εκδοτών, των αναγνωστών και όλων των άλλων» ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gannett, Μάικλ Ριντ. «Η ψηφιακή διαφήμιση αποτελεί το «αίμα» της διαδικτυακής οικονομίας. Χωρίς ελεύθερο και δίκαιο ανταγωνισμό για τον ψηφιακό διαφημιστικό χρόνο, οι εκδότες δεν μπορούμε να επενδύσουμε στις δημοσιογραφικές δομές μας», συμπλήρωσε ο Ριντ.

Η μήνυση απηχεί τα επιχειρήματα που διατύπωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στη δεύτερη μήνυσή του κατά της Google, μετά από μια προηγούμενη που αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο διανέμει το προϊόν αναζήτησης ο τεχνολογικός κολοσσός.

Σε εκείνη την αγωγή η αμερικανική πολιτεία ισχυριζόταν ομοίως ότι η Google παρανομούσε έχοντας με μονοπωλιακό τρόπο τον έλεγχο  σε πολλά τμήματα της αγοράς και πώλησης διαφημίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: «Θρονιάστηκε» στην κορυφή η «Γη της ελιάς»

Το Mega διευρύνει την «ψαλίδα» τηλεθέασης

Εκλογές 2023: Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή το πρωί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυση, Google, Gannett,minysi, Google, Gannett