Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη προέκυψε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την τροπολογία η οποία απαλλάσσει από πρόστιμα για λαθρεμπορία τις πρώην εταιρείες του Δημοσίου που πέρασαν στα χέρια ιδιωτών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και κάλεσε την κυβέρνηση ή να αποσύρει την τροπολογία ή «να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί»

όπως είπε. «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «δεν είμαι περισσότερα χρόνια από εσάς στη βουλή, ζήσαμε μαζί ομως τη κοινοβουλευτική διαδικασία από το 2009. Μαζί ζήσαμε την περίοδο Σαμαρά που δεν ήρθε να απαντήσει σε κανέναν στη Βουλή και με μια διαδικασία φαστ τρακ που είχατε σπάσει διεθνώς το ρεκόρ τροπολογιών. Μιλάτε για τροπολογία; Ξεχνάει τις τροπολογίες που έδωσαν ασυλία στους τραπεζίτες και τα θαλασσοδάνειά τους».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «Η κοινοβουλευτική λειτουργία κανείς δεν λέει ότι ειναι παντα ανέφελη ότι δεν πρέπει όλοι να τη βελτιώσουμε και εγώ θα ήθελα πάντα οι υπουργοί να είναι εδώ και να απαντούν και εγώ προσπαθώ να είμαι παντα εδώ και να απαντάω. Θέλω να πως όμως κ. Μητσοτάκη όταν υπάρχει θέμα ουσίας δεν πρέπει να βάζετε θέμα διαδικασίας».

τροπολογίαΤσίπραςΜητσοτάκηςλαθρεμπορίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα