Μεθοδεύσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ για κατάργηση του πενθήμερου καταγγέλλουν έξι Ενώσεις Συντακτών

Στο «πόδι» βρίσκονται όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας με αφορμή τη ζέση της διοίκησης της ΕΡΤ  να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον – αντεργατικό, όπως τον χαρακτηρίζουν- νόμο 5053/2023.  

Οι έξι Ενώσεις Συντακτών πληροφορήθηκαν με αγανάκτηση, όπως τονίζουν ότι «η διοίκηση της ΕΡΤ σπεύδει να καταργήσει, εν τοις πράγμασι, την πενθήμερη εργασία παραβιάζοντας μάλιστα τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια Μ.Μ.Ε. και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα», όπως τονίζεται στην,

υψηλών τόνων, κοινή ανακοίνωσή τους.

Η ΠΟΕΣΥ και οι πέντε μεγάλες  ενώσεις συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) της χώρας επισημαίνουν πως «η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει χρήση ενός νόμου που σύμφωνα με τις δηλώσεις του τότε Υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και πληθώρας κυβερνητικών στελεχών είχε σκοπό να πατάξει την μαύρη και αδήλωτη εργασία και για τις ολέθριες επιπτώσεις του οποίου είχαμε εγκαίρως διαμαρτυρηθεί».

Οι έξι Ενώσεις Συντακτών συντονίζονται με τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΡΤ, ώστε να καθορίσουν την αντίδρασή τους, η οποία, όπως ενημερώνουν, «θα είναι ανάλογη της ριζικής ανατροπής θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πενιχρό αντάλλαγμα».

Διαβάστε επίσης:

Η Μάντσεστερ Σιτι θα «παίξει» μπάλα στο Netflix (Video)

Eurovision 2024: «Παρατράγουδα» και με την επιλογή του τραγουδιού της Ισλανδίας

Πάρτι στο Twitter για τα προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram: Η «καζούρα» στον Ζάκερμπεργκ με Mr Bean και Τραβόλτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεθοδεύσεις, ΕΡΤ, Ενώσεις Συντακτών,methodefseis, ert, enoseis syntakton