Μέσα στην ημέρα αποστέλλεται η ελληνική πρόταση

Επικοινωνία Τσίπρα-ΤουσκΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός της ημέρας αποστέλλεται η πρόταση της Ελλάδας, βάση της οποίας αποτελεί το κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

Η πρόταση που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, συζητήθηκε σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την συμμετοχή

του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Σχετικά με τα χρήματα που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της τριετίας, οι οποίες βρίσκονται σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές προβλέψεις και τα έσοδα.

Κυβερνητική πηγή χαρακτηρίζει εξάλλου ανακριβή, δημοσιεύματα που προσδιορίζουν το ύψος των μέτρων του τριετούς προγράμματος.

Στο μεταξύ μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε πως είχε επικοινωνία εμ τον Έλληνα πρωθυπουργό και του εξέφρασε την ελπίδα εντός της ημέρας να λάβει ρεαλιστικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ώστε να δημιουργηθεί μια win-win κατάσταση. Επισημαίνει δε πως ότι και να συμβεί η βοήθεια στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί την λανθασμένη φιλοσοφία που είχαμε για τα αίτια της κρίσης.

Just spoke to PM @tsipras_eu. Hope to receive concrete, realistic reform proposals today #Greece

— Donald Tusk (@eucopresident) July 9, 2015

Realistic proposal from Athens needs to be matched by realistic proposal from creditors on debt sustainability to create win-win situation

— Donald Tusk (@eucopresident) July 9, 2015

No matter what. Help to #Greece no justification of wrong economic philosophy causing the crisis. "Magnum vectigal est parsimonia"

— Donald Tusk (@eucopresident) July 9, 2015

πρότασηαποστολήπρόγραμμασυμφωνίαδιαπραγμάτευσηEurogroupδανειστέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα