Ενοχλημένος ο Μεϊμαράκης από τον Αλέξη Τσίπρα (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη διαφωνία του με την κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό εξέφρασε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καλώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να πει το μεγάλο «Ναι» για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Ανεξαρτήτως συμπαθειών, είναι θέμα θεσμικό», είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας

τη θέση του ότι η ενημέρωση των αρχηγών θα έπρεπε να είναι κοινή, καθώς «η κατά μόνας ενημέρωση δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

Επανέλαβε παράλληλα ότι βούληση της Ν.Δ. ήταν πάντα η εθνική συνεννόηση και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε παρόντες στην πρόταση του Πρωθυπουργού που είπε ότι αν πάρει ένα μεγάλο ‘Όχι’ θα πει ένα βροντερό ‘Ναι’». Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης η συμφωνία θα έχει μια μεγάλη απήχηση στη Βουλή «έστω και αν κάποιοι από το κόμμα του κ. Τσίπρα ψηφίσουν διαφορετικά».

Η ΝΔ θέλει βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία και δεν έχει αλλάξει η γραμμή του κόμματος, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός έχει εξουσιοδοτηθεί να φέρει συμφωνία και να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού συνεχάρη τον κ. Μεϊμαράκη για την ανάληψη των καθηκόντων του, είπε: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή είστε πρόεδρος της ΝΔ. Σε ότι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγων πρέπει να εξάρω τη συμβολή σας στην ύπαρξη κοινών σημείων. Την κρίσιμη στιγμή βρεθήκαμε ενωμένοι για να πούμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση ρήξης αλλά ούτε σκέψη. Η ΝΔ που θεμελίωσε το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη σήμερα χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος θα βάλει πλάτη σε αυτή την πορεία που πρέπει να είναι μονόδρομος».

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Ν.Δ Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισήμανε ότι «η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη ώστε να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», προσθέτοντας πως «αυτή είναι η εντολή που έχει ο κ. Τσίπρας».

Ευάγγελος ΜειμαράκηςΠροκόπης ΠαυλόπουλοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα