Μέρι Βίλιερ: Η ραδιούργα κόμισσα του Μπάκιγχαμ που θα υποδυθεί σε νέα σειρά η Τζούλιαν Μουρ

Η κόμισσα του Μπάκιγκχαμ Μαίρι Βίλιερ ήταν αδίστακτη μα πολύ αγαπητή στο παλάτι. Είναι ίσως περισσότερο γνωστή ως η μητέρα του επίσης αγαπημένου της βασιλικής οικογένειας Γεώργιου Βίλιερ, 1ου Δούκα του Μπάκιγχαμ. Ήταν κόρη του Anthony Beaumont του Glenfield Leicestershire, απευθείας απόγονου του Henry de Beaumont, και της συζύγου του Anne Armstrong, κόρης του Thomas Armstrong του Corby.

Photo credit Sky Atlantic

Η Μαίρη αναγνώρισε αμέσως την κλίση του γιού της Γεώργιου, προς την πολιτική. Όταν παντρέυτηκε τον πατέρα του ήταν απέτναρη, όμως κατάφερε με κάποιον τρόπο να τον στείλει στη γαλλική αυλή, όπου έμαθε τις αυλικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ξιφασκίας και του χορού, και απέκτησε κάποια ευχέρεια στη γαλλική γλώσσα. Στη συνέχεια, με μεγάλη προσήλωση του έφτιαξε την γκαρνταρόμπα του και τον έστειλε στην αγγλική αυλή όπου έγινε γρήγορα ο νέος αγαπημένος του βασιλιά Ιάκωβου Α. η επιτυχία του Γεώργιου βοηθούσε την κοινωνική άνοδο και της οικογενείας του. Το 1618 ο Βασιλιάς είπε πως σκοπός της ζωής του είναι να προωθήσει την οικογένεια Βίλιερ.

Photo credit Sky Atlantic

Η Μαίρη κανόνισε τον γάμο του Γεωργίου με τη κληρονόμο, βαρόνη Κάθριν ντε Ρος, η οποία λέγεται ότι ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στην Αγγλία. Οι εχθροί της έκαναν λόγο για παγίδα που είχε στήσει η κόμισσα στην Κάθριν καθώς χειραγώγησε τις καταστάσεις ώστε να περάσει τη νύχτα η Κάθριν κάτω από την ίδια στέγη με τον Γεώργιο, αμαυρώνοντας έτσι τη φήμη της και αφήνοντας στην οικογένειά της άλλη επιλογή από το να δεχτεί την πρόταση του γιού της.

Photo credit Wikipedia

Όταν ο δούκας του Μπάκιγχαμ δολοφονήθηκε το 1628, ορισμένοι είπαν πως δεν αντέδρασε καθόλου σα να το περίμενε από καιρό. Όποια κι αν ήταν τα προσωπικά της συναισθήματα, συμπεριφέρθηκε εξωτερικά μετά το θάνατό του άντρα της με τρόπο ψυχρό, χωρίς κανένα συναίσθημα. Πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα και τάφηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Photo credit Sky Atlantic

Ήταν μια γυναίκα με τρομερή δύναμη χαρακτήρα, αλλά ποτέ δεν ήταν δημοφιλής, λόγω της αμείλικτης φιλοδοξίας και απληστίας της. Ήταν όμορφη όταν ήταν νέα, αλλά οι τρόποι της έμοιαζαν με δικαστή τόσο ευθείς και χωρίς διακριτικότητα

Την κόμισσα του Μπάκιγχαμ Μέρι Βίλιερ υποδύεται στη νέα σειρά «Mary & George», η πολυβραβευμένη ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ (Julianne Moore). Μαζί της στον ρόλο του Γεωργίου ο Νίκολας Γκαλιτζίν (Nicholas Galitzine).

Η νέα δραματική σειρά εποχής η οποία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Μπέντζαμιν Γούλεϊ (Benjamin Woolley), «The King’s Assassin», γυρίζει τον χρόνο πίσω στην Αγγλία του 17ου αιώνα για να αφηγηθεί την εκπληκτική ιστορία αυτής της γυναίκας, η οποία διαπαιδαγώγησε τον όμορφο και χαρισματικό γιο της, Τζορτζ, για να αποπλανήσει τον βασιλιά Ιάκωβο Α΄ για να γίνει ο παντοδύναμος εραστής του.

Photo credit Sky Atlantic

Το teaser που κυκλοφόρησε προσφέρει μία πρώτη εικόνα για το πώς «μέσα από εξωφρενικές ραδιουργίες, μια φτωχή γυναίκα χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την εξυπνάδα της, γίνεται μία από τις πλουσιότερες έχοντας στο πλάι της τον πιο ισχυρό γιο που υπήρξε ποτέ στην αγγλική αυλή σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα».

Το σενάριο της σειράς έχει γραφτεί από τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Ντέιβιντ Μουρ (D.C. Moore), ο οποίος είναι και στην παραγωγή μαζί με τους Όλιβερ Χερμάνους (Οliver Hermanus), Τζούλιαν Μουρ και Λίζα Μάρσαλ(Liza Marshall). Ο Χερμάνους είναι ο βασικός σκηνοθέτης της σειράς. Το καστ συμπληρώνουν ο Τόνι Κάραν (Tony Curran) στον ρόλο του «Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας» και οι Λόρι Ντέιβιντσον (Laurie Davidson), Τρίνε Ντίρχολμ (Trine Dyrholm) και Σον Γκίλντερ (Sean Gilder) μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Deadline, το Mary & George» αναμένεται να προβληθεί το 2024 από το Sky Atlantic στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το Starz στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ3: Μετατρέπεται σε κανάλι «μπλέντερ»

Ομοφοβικά σχόλια Βερύκιου κατά Κασσελάκη: Αχίλλειος πτέρνα ο Τάιλερ (video)

Ακλόνητη η «Γη της ελιάς» από την πρώτη θέση τηλεθέασης την Τετάρτη

Keywords
Τυχαία Θέματα