«Έλα Κοντά»: Όταν είσαι ενημερωμένος για την ψωρίαση, δεν φοβάσαι να έρθεις κοντά!

Διακρίσεις, ανασφάλεια φόβο και απομόνωση εξαιτίας των προκαταλήψεων και του στίγματος, που έχουν εδραιωθεί στην κοινωνία μας, είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς με ψωρίαση εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης για τη νόσο που δεν είναι μεταδοτική και αντιμετωπίζεται με τις κατάλληλες θεραπείες.

Γι’ αυτό και η ενημερωτική καμπάνια που είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας «ΕΔΑΕ» και του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών «Επιδέρμια» στέλνει το μήνυμα «Έλα Κοντά». Στόχος της είναι να παρακινήσει τους ασθενείς

να έρθουν κοντά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και με τον δερματολόγο τους, προκειμένου να ενημερωθούν για την ψωρίαση και για τον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισής της. Άλλωστε η σωστή ενημέρωση των ασθενών δεν αφήνει τις προκαταλήψεις για την ψωρίαση να βάζουν αποστάσεις στη ζωή τους.

«Η ψωρίαση είναι μία χρόνια δερματική πάθηση που εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία», ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΑΕ σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με αφορμή την ενημερωτική καμπάνια.

«Στηρίζουμε την καμπάνια “Έλα κοντά” και φιλοδοξούμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους ασθενείς να ενημερωθούν για την ψωρίαση, να μην φοβηθούν να έρθουν κοντά με τον γιατρό τους και να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά», ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΑΕ.

Η νέα καμπάνια που πραγματοποιεί η Amgen Hellas προτρέπει τους ασθενείς με ψωρίαση να έρθουν κοντά με τον δερματολόγο τους, να συζητήσουν μαζί του και να επιλέξουν τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισής της, ώστε να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς περιορισμούς.

Από την πλευρά των ασθενών, ο κ. Ρένος Βαμβακούσης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου «Επιδέρμια» επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι ασθενείς με ψωριασική νόσο καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πολλές και διαφορετικές προκλήσεις.

«Οι διακρίσεις που βιώνουμε, η ανασφάλεια για την πρόοδο της νόσου μας και η ψυχοκοινωνική επιβάρυνση είναι μερικά από τα προβλήματα στα οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία με το θεράποντα γιατρό μας, επιδιώκοντας μία σχέση εμπιστοσύνης και καλύτερη διαχείριση της νόσου».

Ο σύλλογος «Επιδέρμια» εκπροσωπώντας τους ασθενείς, διεκδικεί τα δικαιώματα τους και συνεργάζεται με την ιατρική κοινότητα στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο κύριος Χρήστος Μπούκης, Value, Access & Policy Lead της Amgen Hellas, δήλωσε: «Σχεδιάσαμε την καμπάνια “Έλα Κοντά” για να ενδυναμώσουμε το μήνυμά μας τόσο στους νοσούντες, όσο και στο ευρύτερο κοινό, ότι η ψωρίαση είναι μια ασθένεια αντιμετωπίσιμη. Σε συνεργασία με το δερματολόγο μας, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτή την ασθένεια ενώ συζητώντας μαζί του μπορούμε να διερευνήσουμε τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές, για να έχει η ζωή μας την ποιότητα που της αξίζει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οι παρευρισκόμενοι, βρέθηκαν μπροστά σε ένα διαφορετικό έκθεμα: Μια γυναίκα με εμφανή σημάδια ψωρίασης στο σώμα της, η οποία στεκόταν σε ένα βάθρο που έγραφε: «Μπορείτε να αγγίξετε ελεύθερα το έκθεμα». Με αυτό τον συμβολικό τρόπο τονίστηκε ακόμα περισσότερο το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, ότι η ψωρίαση είναι μια ασθένεια που δεν μεταδίδεται, αντιμετωπίζεται και δεν πρέπει να βάζει αποστάσεις στη ζωή μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψωρίαση αλλά και την καμπάνια «Έλα Κοντά», επισκεφθείτε το www.elakonta.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Δωρεάν και ανώνυμες εξετάσεις για HIV/AIDS, ηπατίτιδες και σύφιλη από 20-24 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Καινοτόμες θεραπείες: Επτά στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς ζουν περισσότερο

Πέψη: 4 απαραίτητες βιταμίνες για την υγεία του εντέρου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλα Κοντά, Όταν,ela konta, otan