Με Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθεί ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις τέσσερις και μισή ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, στις Βρυξέλλες.

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν χθες ότι η συνάντηση θα γίνει με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς, από την Καγκελαρία πάντως οι πληροφορίες λένε ότι

ζητήθηκε από την Αθήνα.

Στο περιθώριο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

DW: Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προβλέπεται να διαρκέσει 15 – 30 λεπτά, γράφει δημοσίευμα της dw και επισημαίνει ότι «δεν θα υπάρξουν σίγουρα συμφωνίες για την κρίση χρέους ή τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης. Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιχείρησαν στο προοίμιο της συνάντησης ΤσίπραΜέρκελ να διατηρήσουν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, επισημαίνοντας ότι μία συνομιλία σε επίπεδο ηγετών δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά. Όπως εκτιμά ο Μπερντ Ρίγκερτ, ανταποκριτής της DW στις Βρυξέλλες, ο χρόνος της διμερούς συνάντησης μόλις που επαρκεί «για λίγες αβρότητες και γενικές πολιτικές τοποθετήσεις».

ΤσίπραςΜέρκελΟλάντσυνάντησηΣύνοδος Κορυφής
Keywords
Τυχαία Θέματα