Με «άρωμα Καραμανλή» η συζήτηση στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Repetition... Η συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ θύμισε έντονα την τελευταία προ ημερησίας «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια για την διαπλοκή και ταυτόχρονα έδωσε μια πρόγευση για το τι θα παρακολουθήσουμε στο μέσο την ερχόμενης εβδομάδας κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής μάχης που έχει ζητήσει η ΝΔ, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το προσφυγικό και την ασφάλεια των πολιτών.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» κυρίως από

την σύγκρουση Τσίπρα και Μητσοτάκη, καθώς οι δυο πολιτικοί αρχηγοί έβαλαν στο τραπέζι την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκτός από τα «θαλασσοδάνεια».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον πάντως είχαν τρεις αναφορές από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης στην περίοδο Καραμανλή. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη διαπλοκή έκανε λόγο για «νταβατζήδες», παραπέμποντας στην γνωστή αναφορά του Κώστα Καραμανλή. «Ποτέ δεν θα ανεχθούμε να μας στηρίξουν οι “νταβατζήδες” όπως είχε πει κάποιος κάποτε. Τώρα όμως αυτούς προστατεύετε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την πασίγνωστη φράση του Κώστα Καραμανλή έβαλε στην ομιλία του και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. «Ο ελληνικός λαός θα μάθει τους νταβατζήδες που ήλεγξαν την Ελλάδα στη Μεταπολίτευση», υποστήριξε με έμφαση ο (και) υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και κόμματα θα ρίξει φως σε πρόσωπα και ονόματα της διαπλοκής.

Στην περίοδο Καραμανλή αναφέρθηκε, με έμμεσο τρόπο, και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Αναφερόμενος στον διαγωνισμο για τις τηλεοπτικές άδειες, υπενθύμισε στους «γαλάζιους» βουλευτές ότι «στο νόμο Ρουσόπουλου ο αριθμός αδειών ήταν αντικείμενο υπουργικής απόφασης».

Το χρονοδιάγραμμα της Εξεταστικής

Η διαδικασία στην Ολομέλεια έκλεισε χωρίς την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, δεδομένου ότι όλα τα κόμματα δήλωσαν ότι συμφωνούν με την πρόταση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από 23 μέλη αναλογικά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της, υποβάλλοντας το πόρισμα της σε διάστημα δυο μηνών. Σύμφωνα με την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου μέχρι τις 18 Απριλίου, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων θα πρέπει να ορίσουν τα ονομάτα των βουλευτών που θα συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Αλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚώστας ΚαραμανλήςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα