ΥΠΟΙΚ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σταθάκη, Τσακαλώτου με Σαπέν - Αναζητείται λύση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μ. Σαπέν διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα», τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι το Eurogroup

της 22ας Απριλίου ή το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας αλλά και σε βάρος των δανειστών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όσον αφορά το χρέος ο κ. Σαπέν επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

Μπαράζ επαφών Τσακαλώτου - Σταθάκη με κορυφαίους παράγοντες

Οι δύο υπουργοί, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με ομόλογούς τους αλλά και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ειδικότερα, οι συναντήσεις των δύο υπουργών έχουν ως εξής (όλες σε τοπική ώρα):

* 13.30 με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

* 14.55 με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου

* 17.00 με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Επίσης, ο Ευ. Τσακαλώτος θα έχει σήμερα συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (19.00) και αύριο με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ (13.30).

Από την πλευρά του, ο Γ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ, Κάθριν Νοβέλι.

ΤσακαλώτοςΣταθάκηςσυναντήσειςΗΠΑΔΝΤHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα