Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν 17χρονο

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων στους δύο 17χρονους που συνελήφθησαν για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 18χρονου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κοντά στην Αρχαία Αγορά στην Ακρόπολη.

Σε βάρος του ενός εκ των δύο ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε, τραυματίζοντας σοβαρά τον 18χρονο, για να του αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά

συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Ανηλίκων ενώπιον της οποίας παραπέμφθηκαν για τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι δύο κατηγορούμενοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας πλησίασαν μία ομάδα πέντε νεαρών στη συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου για να τους ληστέψουν.

Ο ένας φέρεται να απείλησε με μαχαίρι ένα 18χρονο με τον δεύτερο να κρατάει «τσίλιες». Ο 17χρονος τραυμάτισε με το μαχαίρι στον λαιμό και την κοιλιά τον 18χρονο και στη συνέχεια του πήρε το τσαντάκι που κρατούσε.

Οι νεαροί κατηγορούμενοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, ο ένας δεν κατάφερε να ξεφύγει καθώς μέλη της παρέας του θύματος τον ακινητοποίησαν. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ερευνώντας το δρομολόγιο διαφυγής εντόπισαν πεταμένο το τσαντάκι του 18χρονου.

Ο 17χρονος ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε τον 18χρονο, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, συνελήφθη χθες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τα ρούχα που φέρεται να φορούσε ο νεαρός την ώρα της επίθεσης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην μπλούζα βρέθηκε κηλίδα αίματος και θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις DNA.

Από τις έρευνες προέκυψε πως ο ανήλικος στον οποίο αποδίδεται ο σοβαρός τραυματισμός είναι γνωστός στις αρχές καθώς φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα ανηλίκων που είχε ληστέψει πριν από περίπου ένα χρόνο με την απειλή μαχαιριών άλλη ομάδα ανήλικων παιδιών, στους Αγίους Αναργύρους.

Διαβάστε επίσης:

«Travel and Leisure»: Αυτά είναι τα 15 πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα (Photos)

Tρόλεϊ: Στάση εργασίας την Πέμπτη – Πότε θα αποσυρθούν

Αμφίπολη: Ανοίγει για το κοινό ο τύμβος Καστά – Δείτε το εσωτερικό του (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα