Παπαδημούλης για Γεωργούλη: Συκοφαντία και λάσπη ότι δήθεν γνωρίζαμε – Το έμαθα τη Δευτέρα (video)

Στην πολύκροτη υπόθεση αναφορικά με την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως επανέλαβε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος έμαθε για την καταγγελία λίγο πριν ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ενώ μέσα σε ένα τέταρτο ο Αλέξης Γεωργούλης αποπέμφθηκε από το κόμμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κλήση που είχε γίνει το 2022 στον πρώην πλέον

ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για «αόριστες φήμες».

Τέλος καταδίκασε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας λέγοντας ότι η διαρροή δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες»

«Την καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη την έμαθα τη Δευτέρα, λίγο πριν ανακοινωθεί από την πρόεδρο του Ε/Κ, Ρομπέρτα Μέτσολα. Σε 15 μόλις λεπτά ο κ. Γεωργούλης αποπέμφθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας. Γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Είναι ζήτημα αρχών, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, προκειμένου να κριθεί η υπόθεση από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου» είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι ο ίδιος είχε καλέσει το 2022 τον Αλέξη Γεωργούλη «με το που έμαθα κάποιες αόριστες φήμες ότι κάτι υπάρχει περί “σεξουαλικής παρενόχλησης” που αφορούσαν τον ίδιο. Τον κάλεσα, όπως όφειλα, και μου το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρόκειται για συκοφαντίες. Συνεχίσαμε να το ψάχνουμε όσο μπορούσαμε και με ό,τι δυνατότητες είχαμε ως κόμμα και ευρωομάδα αλλά δεν βρήκαμε τίποτα».

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες»

«Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε. Αν ήξερα νωρίτερα την καταγγελία με βάση τις αρχές μου, το ήθος μου αλλά και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα θα είχα εισηγηθεί τότε, αυτό που έγινε τη Δευτέρα. Την αποπομπή του κυρίου Γεωργούλη από το κόμμα και την ευρωομάδα» συνέχισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες δεν το γνωρίζουμε, αν υπάρχουν να κατατεθούν και να δικαστούν όπως πρέπει. Άλλο αόριστες φήμες και κουτσομπολιά και άλλο καταγγελίες. Δεν μπορείς να κρεμάσεις στα μανταλάκια και να αποπέμψεις έναν άνθρωπο με βάση αόριστες φήμες, ειδικά όταν ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. Ήταν μια γενική φήμη, ήταν ένα κουτσομπολιό» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

«Συκοφαντία και λάσπη ότι γνωρίζαμε»

«Για αυτή την ποινική υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, πρέπει να σταματήσει η μικροπολιτική και η λάσπη. Γιατί είναι ακραία λάσπη και συκοφοντία και ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα η θεωρία ότι δήθεν γνώριζαν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάλυπταν, ενώ δεν το ήξερε κανείς. Ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε ο Βέμπερ ούτε οι γονείς της κυρίας Χρονοπούλου. Θεωρώ απαράδεκτη και ποινικό αδίκημα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Δεν δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία της» κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου δημοσιεύτηκε αρχικά από φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα με Όλαφ Σολτς την Παρασκευή στο Βερολίνο

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: Είμαστε με το θύμα, δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας (videos)

Νέα μπηχτή Άδωνη σε Δένδια για το «Turkaegean» στη Le Monde (photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα