"Μαχαίρι" 45% στις δαπάνες της ειδικής αγωγής

ΕΛΛAΔΑ

Για περικοπές στα κονδύλια της ειδικής αγωγής (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη κλπ) που αγγίζουν το 45% κάνουν λόγο οι σύλλογοι και τα σωματεία που εκπροσωπούν επιστήμονες/επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα που παρέχουν ειδικές θεραπείες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ενέργησε αιφνιδιαστικά, φέρνοντας παραμονές Χριστουγέννων τις σχετικές συμβάσεις προς υπογραφή, απαιτώντας ο "διάλογος" να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι ημερών και εν μέσω εορτών.

"Με τις "στρατηγικές

σύναψης συμβάσεων" ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να ελέγξει μόνο το κόστος και όχι τη ποιότητα των υπηρεσιών μειώνοντας τη δαπάνη για την "Ειδική Αγωγή" κατά 45%. Καλωσορίζουμε την "παράταση" που δόθηκε μετά από τις διαμαρτυρίες χιλιάδων επιστημόνων σε όλη την Ελλάδα που αρνούνται να αμειφθούν με "ψίχουλα" στα πλαίσια της "κοινωνικής πολιτικής" της κυβέρνησης.

Επίσης, μετά από την κραυγή αγωνίας χιλιάδων γονέων για την τύχη των παιδιών τους, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστιες "ουρές" στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, όπου είναι άγνωστο το πότε θα αποζημιωθούν” συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους, ζητώντας από τον Οργανισμό να κοινοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους σχετικά με το πώς κατανεμήθηκαν τα χρήματα για την "ειδική αγωγή" όχι ως προς την παρεχόμενη υπηρεσία, αλλά ως προς τη διάγνωση των χρηστών και τη νομική μορφή των παρόχων (πόσοι ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, πόσα ήταν κέντρα διημέρευσης, πόσες ήταν ΜΚΟ, πόσα ήταν κέντρα αποκατάστασης κλπ). Επίσης να ορίσει ανοιχτό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των παιδιών που χρήζουν ειδικών θεραπειών.

ΕΟΠΥΥπερικοπές ειδικής αγωγήςλογοθεραπείαεργοθεραπείαπερικοπέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα