Σοκ στο Βερολίνο: Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες σε δημοσκόπηση - Καταρρέει η δημοτικότητα Μέρκελ

ΚΟΣΜΟΣ

Πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, οι αναλυτές και οι... μπούκηδες στη Γερμανία έψαχναν τον... δεύτερο στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου στη χώρα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ανατρέπει τα εκλογικά δεδομένα στη Γερμανία και προκαλεί τεράστιους «πονοκεφάλους» στην καγκελάριο και αρχηγό των Χριστιανοδημοκρατών, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση
του Ινστιτούτου Insa για την εφημερίδα Bild, το SPD κερδίζει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα πιάνοντας ποσοστό 31%. Έτσι το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς ανεβαίνει δέκα ολόκληρες μονάδες σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το κόμμα της Μέρκελ. Τα δύο αδελφά κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης, CDU και CSU χάνουν τρεις μονάδες πέφτοντας στο 30%. Το Κόμμα της Αριστεράς (Linke) κερδίζει μία μονάδα πιάνοντας ποσοστό 10%, οι Πράσινοι μετρούν απώλειες 2% φθάνοντας στο 7%, ενώ τρίτη δύναμη αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό AfD με 12%. Οι Φιλελεύθεροι με το 6% που πιάνουν σ’ αυτή τη δημοσκόπηση εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Μπούντεσταγκ. Tα αποτελέσματα αυτά, αν «έβγαιναν» και στις εκλογές, θα επέτρεπαν στο SPD είτε να είναι ο μείζον εταίρος σε νέο «μεγάλο συνασπισμό» με το CDU είτε ακόμα και να σχημάτιζε την λεγόμενο κόκκινη-πράσινη-κόκκινη κυβέρνηση με Linke και Πράσινους.ΓερμανίαεκλογέςδημοσκόπησηΣοσιαλδημοκράτεςΣουλτςΧριστιανοδημοκράτεςΜέρκελHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα