Λυδία Κονιόρδου: «Μου είχαν προτείνει να παίξω στις “Μάγισσες της Σμύρνης”» – Τι είπε για την κλιματική αλλαγή

Για το ρόλο της στη Γη της Ελιάς, το θέατρο και τη μουσική μίλησε η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Για το ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου είπε: «Μου είναι οικείος ο ρόλος γιατί είμαι συνέχεια με ένα καρότσι που κουβαλάω χώματα. Εδώ και πολλά χρόνια, βλέποντας την καταστροφή του κλίματος, προειδοποιούσαμε τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή. Και δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Χρειάζεται

μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση και πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Διάβαζα μια έρευνα για το τι θα γινόταν εάν η ποσότητα νερού που έπεσε στη Θεσσαλία, έπεφτε στην Αθήνα, τότε θα είχαμε πολλές καταστροφές».

«Η ιστορία του κινηματογράφου η Μάρω Κοντού»

«Ήμουν πολύ συγκινημένη όταν έμαθα πως θα συνεργαστώ με την Μάρω Κοντού, είναι η ιστορία του κινηματογράφου. Και με την Άντζελα Γκερέκου αλλά και με τη Στέλλα, η οποία ήταν μαθήτριά μου στο Εθνικό και το είχα καταλάβει από τότε για αυτήν την κοπέλα πως θα είναι καλή».

Η Λυδία Κονιόρδου είπε πως δεν έχει πάει ποτέ διακοπές, πέρα από τη φετινή χρονιά που ξεκίνησε να κάνει τηλεόραση ενώ αποκάλυψε ποιον ρόλο της έχουν προτείνει στο παρελθόν για την τηλεόραση.

«Δεν έπαιξα στη τηλεόραση γιατί ήμουν συνέχεια στο θέατρο κυρίως εκτός Αθηνών. Κατά καιρούς είχα πολύ ωραίες προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν γινόταν. Μου είχαν προτείνει να παίξω στις “Μάγισσες της Σμύρνης” αλλά δεν γινόταν. Τώρα αισθάνομαι πως έχω κάνει έναν μεγάλο κύκλο στο θέατρο και έτυχε αυτή η πρόταση από τον Ανδρέα Γεωργίου. Με το θέατρο δεν έχει διακοπές. Πρώτη φορά έκανα διακοπές φέτος και άλλη μία όταν παντρεύτηκα. Έπαιζα από μικρή βόλεϊ και μπάσκετ και κάπως με προτείνανε σε μία ομάδα. Μετά έπαιξα και στην Εθνική Ελλάδος και υπήρξα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά μετά ασχολήθηκα με τον θέατρο και δεν γινόταν να συνεχίσω».

Κλείνοντας, η Λυδία Κονιόρδου είπε για τη μουσική: «Η μουσική είναι πιο μοναχική. Νομίζω πως βρέθηκα στο θέατρο για να μην είμαι μόνη μου. Μου άρεσε η ομαδικότητα. Πάντα ήμουν πολύ έντονα μέσα στον χώρο της μουσικής και το ποιητικό θέατρο έχει έντονα το στοιχείο της μουσικής».

Διαβάστε επίσης:

Angelina Jolie: Εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» στον Πύργο και στη θαλαμηγό «Christina O» (photos/videos)

Βάσω Λασκαράκη: Η ερώτηση για την κόρη της που την έκανε να δακρύσει (Video)

Δήμητρα Λιάνη: «Χύθηκε “χορός εκατομμυρίων” πάνω στο κορμί μου» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λυδία Κονιόρδου, Μου, “Μάγισσες, Σμύρνης” –,lydia koniordou, mou, “magisses, smyrnis” –