Κύρτσος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Ντάϊσελμπλουμ, τις καταδικάζω χωρίς πρόβλημα, αλλά να δούμε και το παρασκήνιο και την πολιτική που παίζεται» είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο οποίος για την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα παρατήρησε πως «δεν μπορεί να περιμένει η κυβέρνηση από τη ΝΔ να μετατραπεί σε δεκανίκι».

«Έκανε μια δήλωση απρεπή βέβαια που δεν απευθυνόταν, όμως, στις χώρες, έλεγε ορισμένους γενικούς κανόνες» σχολίασε ο κ.

Κύρτσος για τον κ. Ντάϊσελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι ήταν παρών και τον άκουσε. «Απαράδεκτη η δήλωση, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει, διότι ο κ. Ντάϊσελμπλουμ φτάνει στο τέλος της θητείας του. Ούτως ή άλλως, την 1η Ιανουαρίου του 2018 λήγει η θητεία του. Ηττήθηκε κατά κράτος το Εργατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει, θα περιμένουμε τώρα 2-3 μήνες να δούμε ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης στην Ολλανδία. Αν δεν είναι υπουργός Οικονομικών, που είναι και το πιθανότερο, τότε μάλλον θα σταματήσει να είναι και πρόεδρος του Γιούρογκρουπ» πρόσθεσε.

Στην περίπτωση αυτή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο επόμενος πρόεδρος του Γιούρογκρουπ μπορεί να είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, αλλά αυτό είναι δύσκολο επειδή είναι κεντροδεξιός και οι σοσιαλιστές θα πιέσουν να είναι κεντροαριστερός. Ο πιθανότερος κεντροαριστερός -κατά τον κ. Κύρτσο- είναι ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, ο οποίος, όμως, θεωρεί ότι η Ελλάδα κακώς στηρίζεται και ότι πρέπει να βγει από το ευρώ. «Δηλαδή, θα φτάσουμε σε ένα σημείο να αναπολούμε τον σκληρό Ντάϊσελμπλουμ» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επομένως, απαράδεκτες οι δηλώσεις του, τις καταδικάζω χωρίς πρόβλημα, αλλά να δούμε και το παρασκήνιο και την πολιτική που παίζεται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚύρτσοςΝτάισελμπλουμχώρες νότουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα