Κόντρα Τσακαλώτου-Καραθανασόπουλου με αφορμή τον... Στουρνάρα! (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αναφορές σε... μαθήματα φιλοσοφίας και άλλες γνωστές φράσεις «τζαρτζαρίστηκαν» στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Αφορμή για τον καυγά; Ο Διοικήτης της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά

την διάρκεια της ομιλίας του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υιοθετεί όσα λέει ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά χρησιμοποιεί και παρόμοιες φράσεις και λόγια.

«Μερικά πράγματα είμαι έτοιμος να τα παραδεχθώ ακόμη και αν τα λέει ο Γιάννης Στουρνάρας», ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Όπως για παράδειγμα αν πει ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών. Τόνισε μάλιστα πως «χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη» και συνέστησε υπομονή καθώς «για το πραγματικό αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και για το πού διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο του 2016».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επέμεινε λέγοντας πως «έχετε αποδεχθεί τις ίδιες απόψεις με τον Γιάννη Στουρνάρα» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να του απαντά πως «στο πρώτο μάθημα φιλοσοφικής λογικής που κάναμε στο πανεπιστήμιο μάθαμε ότι ο συλλογισμός "η γάτα έχει τέσσερα πόδια, ο σκύλος έχει τέσσερα πόδια, άρα η γάτα είναι σκύλος" έχει κάποιο σφάλμα». Με την σειρά του, ολοκληρώνοντας την κόντρα, ο Νίκος Καραθανασόπουλος θύμισε την γνωστή φράση λέγοντας πως «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι»...

Γιάννης ΣτουρνάραςΝίκος ΚαραθανασόπουλοςΚΚΕΤτΕΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΣΥΡΙΖΑΚόντραΒουλήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα