Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τα περί πρότασης υπουργοποίησης του Κασσελάκη από τη ΝΔ το 2019 – Δύο ερωτήματα προς Διαματάρη-Μαρινάκη

Στηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου τα όσα είπε στην εφημερίδα Documento ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης περί πρότασης υπουργοποίησης του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην διάψευση τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, όσο και από τον ίδιο τον κ. Διαματάρη, πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν πως η πρόταση έγινε προ των εκλογών του Ιουλίου του 2019.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ,

αναφερόμενες στα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνουν ότι «επειδή μιλά αβίαστα για «fake news» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του;» και προσθέτουν:

«Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως «αρθρογράφο υποστηρικτή» του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ.
Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του.  
Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη».

Απαντώντας, στη συνέχεια στον κ.Διαματάρη, οι ίδιες κομματικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωναν: «Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη.  Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε «μετά τις εθνικές εκλογές»…
Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα όσα είπε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, στην εφημερίδα Documento, έκανε λόγο για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας».

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο X, σε διάψευση προχώρησε και ο κ.Διαματάρης, αναρτώντας την, παράλληλα και στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, στην οποία διατηρεί την ιδιότητα του συμβούλου έκδοσης. 

Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

— Αντώνης Η. Διαματάρης (@AHDiamataris) January 5, 2024

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, ο Μανώλης Καπνισάκης, αποκάλυψε ότι το 2019, όταν ανέλαβε πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε πρόταση στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει υπουργός, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται επίσης στο πρωτοσέλιδο, ο Αντώνης Διαματάρης είχε μεσολαβήσει τότε προτείνοντας χαρτοφυλάκιο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχολιάζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας», αναφέροντας «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν είναι κακό κάποιος να έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση» και προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι καλό όταν αφορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτό που υποστηρίζει ο Μανώλης Καπνισακης δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα, ενώ έθεσε το ερώτημα αν αυτό που θέλει να πει ο κ. Καπνισάκης είναι ότι ο πρωθυπουργός «πρότεινε ένα οποιοδήποτε υπουργείο σε έναν οποιοδήποτε άνθρωπο που αρθρογραφούσε υπέρ του και ήταν υποστηρικτής του;».

Σημειώνεται ότι Αντώνης Διαματάρης είναι ο εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας» στην οποία αρθρογραφούσε ο Στέφανος Κασσελάκης και είχε διατελέσει υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο κ. Διαματάρης είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, το 2019, καθώς είχε υποστηρίξει ότι διέθετε μεταπτυχιακό από το Columbia, αλλά τελικά και παραδέχτηκε ότι δεν είχε και οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού.

Δείτε το σχετικό πρωτοσέλιδο:

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Δεν πολεμά την αισχροκέρδεια, έχει παραδώσει τα όπλα»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το Υγείας ήταν για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση που θα μπορούσε να μου αναθέσει ο Πρωθυπουργός» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η αναταραχή για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες – Νέα ανάρτηση από Ακρίτα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης, Κασσελάκη, 2019 – Δύο, Διαματάρη-Μαρινάκη,kontra syriza-kyvernisis, kasselaki, 2019 – dyo, diamatari-marinaki