Κορωνοϊός: Επανεμφάνιση Τσιόδρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Αγώνας δρόμου για τους εμβολιασμούς

Με τον γνωστό καθηγητή Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα και την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.  

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας με δεδομένη την τεράστια έξαρση μετάδοσης του ιού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.
Ο υπουργός έθεσε σε προτεραιότητα

την ενίσχυση των εμβολιασμών καθώς όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ο εμβολιαστικός ρυθμός δεν είναι ο επιθυμητός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, έγιναν 120.000 εμβολιασμοί για Covid-19. Το 2023 ξεπεράσαμε τους 177.000 και για τον Ιανουάριο έχουν κλειστεί 42.460 ραντεβού: «Άρα πάμε σε εμβολιασμούς κυρίως ευάλωτων συμπολιτών, καλύτερα από πέρυσι» όπως είπε ο υπουργός σήμερα στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ακόμη, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 15νθημερου των εορτών, δηλαδή 18/12/23 με 1/1/24, πέρυσι είχαμε 120 διασωληνωμένους, φέτος 49.  Πέρυσι είχαμε 339 θανάτους, φέτος 140.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η φετινή έξαρση των ιώσεων οφείλεται στη σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid και αυτό οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές, σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Δεν πολεμά την αισχροκέρδεια, έχει παραδώσει τα όπλα»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το Υγείας ήταν για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση που θα μπορούσε να μου αναθέσει ο Πρωθυπουργός» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η αναταραχή για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες – Νέα ανάρτηση από Ακρίτα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Επανεμφάνιση Τσιόδρα, – Αγώνας,koronoios, epanemfanisi tsiodra, – agonas