Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή – Το Ισραήλ χτυπά τώρα και αεροδρόμια στη Συρία

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στα κύρια αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Συρίας και της βόρειας πόλης του Χαλεπίου τα έθεσαν και τα δύο εκτός λειτουργίας, ανέφεραν την Πέμπτη συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι «ταυτόχρονες» αεροπορικές επιδρομές «κατέστρεψαν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε μια συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

BREAKING: Israel carried out a barrage of strikes on the Damascus International Airport

and the Aleppo International Airport in Syria, Syrian reports alleged on Thursday.#Israel | #Syria https://t.co/R637yMxpGw

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) October 12, 2023

Το τοπικό κανάλι μέσων ενημέρωσης Sham FM ανακοίνωσε ότι η συριακή αεράμυνα ξεκίνησε επιθέσεις ως απάντηση στα πλήγματα στις δύο πόλεις.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

BREAKING: Israel attacked the airports of Damascus and Aleppo in Syria. pic.twitter.com/YKUHjNPL9v

— Lord Bebo (@MyLordBebo) October 12, 2023

Το Ισραήλ πραγματοποιεί εδώ και χρόνια πλήγματα εναντίον στόχων που έχουν περιγράψει ως συνδεόμενους με το Ιράν στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χαλεπίου και της Δαμασκού.

Πηγές είπαν ότι τα χτυπήματα στα αεροδρόμια έχουν σκοπό να διαταράξουν τις ιρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς τη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ιρανικό αεροπλάνο που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Συρίας, επέστρεψε στην Τεχεράνη μετά την επίθεση στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου. Το αεροπλάνο ανήκει στην αεροπορική εταιρεία «Mahan Air», στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των δεσμών της με τους φρουρούς της Επανάστασης και της εμπλοκής της σε αποστολές όπλων στη Συρία.

Mahan Air 146 (usual a Tehran – Aleppo flight), returns to Tehran following reported attack on Aleppo and Damascus
EP-MMC pic.twitter.com/sZIKeRwbgm

— avi scharf (@avischarf) October 12, 2023

Ένα άλλο ιρανικό αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο μετά την επίθεση στη Βαγδάτη. Πρόκειται για ένα ιρανικό κυβερνητικό αεροπλάνο που συνήθως χρησιμοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν για τα επίσημα ταξίδια του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιρανικών ΜΜΕ, αναμένεται να επισκεφθεί τον Λίβανο την Παρασκευή.

BREAKING: Israel bombs Damascus and Aleppo airports, rendering both out of service. pic.twitter.com/dTlqxeI2GJ

— The Cradle (@TheCradleMedia) October 12, 2023

Την Πέμπτη, οι τεχνικές ομάδες επιχειρούσαν προκειμένου να προσδιορίσουν την έκταση της ζημιάς και στις δύο τοποθεσίες, δήλωσε το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας.

Τα πλήγματα στα δύο αεροδρόμια έγιναν εν μέσω της επιχείρησης που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

Την Τρίτη, τα ισραηλινά στρατεύματα εκτόξευσαν πυρά και βλήματα όλμων προς τη Συρία, αφού ένας αριθμός βλημάτων που εκτοξεύθηκαν από τον βόρειο γείτονά του έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές στο ισραηλινό έδαφος.

Η κλιμάκωση της κατάστασης στη Γάζα και οι εντάσεις στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ αντάλλαξε διασυνοριακά πυρά με τη Χεζμπολάχ, έχουν εγείρει φόβους ότι η βία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερο πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα θεωρία για τις μούμιες που παρουσιάστηκαν ως εξωγήινοι στο Μεξικό

Ισραήλ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στη Γάζα λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανελέητο «σφυροκόπημα στη Γάζα, νεκροί δεκάδες άμαχοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι – Αγωνία για τους ομήρους της Χαμάς (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόλαση, Μέση Ανατολή –, Ισραήλ, Συρία,kolasi, mesi anatoli –, israil, syria