«Κόλαση» φωτιάς στη Λακωνία – Ένας νεκρός στο χωριό Λάχι

ΕΛΛAΔΑ

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία για έναν 58χρονο νεκρό, ελληνικής καταγωγής που ζει μόνιμα στην Ελβετία, ο οποίος είχε μεταφερθεί, νωρίτερα, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα από καπνούς, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκκενωθεί το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το

Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού.

Εκκενώθηκαν χωριά

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στον Αγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό.

Περίπου 500 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με πλοία σε ασφαλές σημείο.

Επιπλέον σημείωσε ότι έχει καεί άγνωστος αριθμός σπιτιών στην είσοδο του χωριού Λάχι και τρεις οικίες στο Φαρακλό.

Στην περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, αλλά το έργο τους γίνεται δύσκολο γιατί οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνδράμουν πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά και βυτιοφόρα καθώς και ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού.

Επί τόπου ο Σπίρτζης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, τον δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη και υπηρεσιακούς παράγοντες, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Επικοινωνίας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

Διακοπή της κυκλοφορίας από και προς τη Νεάπολη Λακωνίας στο ύψος του χωριού Άγιοι Απόστολοι

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη και οι αρχές έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεάπολη Λακωνίας στο ύψος του χωριού Άγιοι Απόστολοι.

Στο γηροκομείο Νεάπολης το προσωπικό και οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας

Στο γηροκομείο Νεάπολης έχουν μεταφερθεί το προσωπικό και οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Λακωνίαφωτιά Λακωνίανεκρός ΛακωνίαΛάχιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα