Κλειστή η Εθνική Πινακοθήκη Κυριακές και αργίες

"Π" ART

Αποχή - απεργία τις Κυριακές και τις αργίες αποφάσισαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), αφού - σύμφωνα με ανακοίνωσή τους - δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των Κυριακών και των αργιών, όπως ορίζει ο νόμος.

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) και τις παρεμβάσεις μας, ώστε οι εργαζόμενοι αρχαιοφύλακες να πληρώνονται τα δεδουλευμένα των Κυριακών και των αργιών, όπως ο νόμος ορίζει, δυστυχώς αυτό δεν

έχει καταστεί εφικτό. Τόσο το 2013 όσο και το 2014 και αδιευκρίνιστοι μήνες το 2015 παραμένουν απλήρωτοι. Τη στιγμή που η Εθνική Πινακοθήκη δαπανά εκατομμύρια ευρώ για την επέκτασή της, η κυρία Πλάκα αγνοεί την υπαρκτή ανάγκη των εργαζομένων αυτές τις δύσκολες εποχές να αμείβονται για την εργασία τους.
Μετά απ' αυτά, η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να καλύψει μέλη της αρχαιοφύλακες, προκειμένου να απέχουν από την προσφορά εργασίας τους, κατά τις Κυριακές και Αργίες, για όσο διάστημα δεν επιλύεται το θέμα τους. Για το λόγο αυτό, η Εθνική Πινακοθήκη θα παραμείνει κλειστή, αρχής γενομένης από την Κυριακή 15/3/2015».

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενείται προσωρινά στη Γλυπτοθήκη στο Άλσος Στρατού Γουδή, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της Πινακοθήκης.

αρχαιοφύλακεςΕθνική ΠινακοθήκηαπεργίαΠΕΥΦΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα