«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί απόψε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες,

έκανε γνωστό η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δημοσιογράφοι ξένων δικτύων από τη Σύνοδο Κορυφής, η συνάντηση ορίστηκε για τις 22:00 (ώρα Ελλάδος).

Greek Government Willing To Accept Higher Primary Surplus Target of 1% For 2015- Govt Official #Greece

— Nektaria Stamouli (@nstamouli) June 10, 2015

Άλλες πληροφορίες εμφανίζουν την ελληνική πλευρά έτοιμη για περαιτέρω υποχωρήσεις στο πρωτογενές πλεόνασμα, τοποθετώντας το πλέον στο 1%.

Ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία στα πλεονάσματα. Η ελληνική πλευρά περιμένει τα σχόλια των θεσμών στις προτάσεις της, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο.

Πληροφορίες για έκτακτο Eurogroup

Τέλος, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα το γερμανικό πρακτορείο MNI μετέδωσε πως οι Βρυξέλλες εργάζονται για τη συνεδρίαση ενός έκτακτου Eurogroup

Α. ΤσίπραςΜέρκελΟλάντσυνάτνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα