ΚΚΕ: Τα προτάγματα για τη νέα χρονιά – Αγωνιστικά μέτωπα και εκλογικοί στόχοι

Η μάχη για το δημόσιο πανεπιστήμιο, η ακρίβεια και η στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, οι πλειστηριασμοί, η υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι μερικά από τα βασικά αγωνιστικά προτάγματα που θέτει το ΚΚΕ για τη νέα χρονιά.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του με αφορμή κάλαντα του Συλλόγου Ηπειρωτών στον Περισσό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε σε νέους, πιο δυναμικούς αγώνες το 2024 «για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για ματαίωση πλειστηριασμών, για να δώσουμε τις μάχες ενάντια στη φοροληστεία που δέχεται ο λαός μας, για να δυναμώσουμε την πάλη και να εναντιωθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων – επιχειρήσεων των πολυεθνικών, για την προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας, την προστασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (…)».

Ομοίως στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καταθέτει την αγωνιστική αισιοδοξία της και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στις νέες μεγάλες μάχες απέναντι στην αντιλαϊκή ατζέντα της Ν.Δ. Μάχες «όπως αυτή για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, ενάντια στην αντιδραστική τομή που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και τη βαθύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας των δημόσιων». Αλλά και στους αγώνες «για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, με την κατάργηση των άδικων φόρων». Επίσης, καλεί σε αγώνες για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, ενάντια στα νέα βήματα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή, θυμίζοντας τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2023, αναφέρεται στις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές σε Έβρο, Θεσσαλία και Αττική, αλλά και στην τραγωδία του δυστυχήματος των Τεμπών. Για το τελευταίο η Κ.Ε. διατρανώνει τη δέσμευση του ΚΚΕ «ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, για να μη ζήσουμε ξανά τέτοιες τραγωδίες».

Στόχος το διψήφιο ποσοστό

Μπορεί για πολλούς το 2023 να ήταν μια δύσκολη έως καταστροφική χρονιά, ωστόσο το ΚΚΕ κατέγραψε εκλογική άνοδο σε αλλεπάλληλες αναμετρήσεις η οποία καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις του τρέχοντος διαστήματος. Ο Περισσός αισιοδοξεί και θεωρεί ότι η άνοδος αυτή δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο αλλά ένδειξη ρεύματος αμφισβήτησης και αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική, το οποίο καλεί να ενισχυθεί φέτος ακόμη περισσότερο. Υπάρχει άλλωστε μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση στην οποία το ΚΚΕ ευελπιστεί να καταγράψει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, εκφράζοντας μεγαλύτερο κομμάτι της δυσαρέσκειας των πολιτών όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στα προοδευτικά κόμματα, όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν απέφυγε τους υψηλούς στόχους διερωτώμενος «γιατί όχι;» και δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση από τον Περισσό φαίνεται να προσβλέπουν σε διψήφιο ποσοστό.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις, φόροι και έλεγχοι: Με σαρωτικό τρόπο η πρεμιέρα του 2024 – Τι γίνεται με μισθούς, συντάξεις, ελεύθερους επαγγελματίες

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανηφορικός δρόμος προς την ευρωκάλπη

Με «φύγε εσύ, έλα εσύ» στην κυβέρνηση μπήκε το 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, – Αγωνιστικά,kke, – agonistika