ΚΚΕ: Περιοδείες Κουτσούμπα σε όλη την Ελλάδα για το κάλεσμα «αγωνιστικής συμπόρευσης»

Με πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα συνεχίζει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την εξόρμηση στην κοινωνία, στο πλαίσιο του πολιτικού και κοινωνικού ανοίγματος του Κόμματος, που εγκαινιάστηκε με τη δημοσιοποίηση του Καλέσματος της Κεντρικής Επιτροπής προς τον λαό για «αγωνιστική συμπόρευση» με το ΚΚΕ και που ασφαλώς συνδέεται

και με τον προεκλογικό χαρακτήρα της περιόδου. 

Οι περιοδείες συμπληρώνουν τις παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα στη Βουλή, τις ομιλίες σε θεματικές εκδηλώσεις και τις συναντήσεις του με επιμέρους φορείς και ενώσεις.

Αύριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται την Άρτα και το Σάββατο θα βρεθεί στην Πρέβεζα. Ακολουθεί την Κυριακή επίσκεψη στον Γοργοπόταμο και την επόμενη Τετάρτη 14.12 θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Κόμματος στον Ασπρόπυργο. Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποίησε επισκέψεις σε Πέλλα, Νέα Ιωνία, Χαλκίδα, Λαμία, Λάρισα.

Σύμφωνα με πηγές του Κόμματος, οι περιοδείες του Δημήτρη Κουτσούμπα σε δήμους της Αττικής και σε νομούς της Περιφέρειας κρίνονται επιτυχημένες, καθώς (σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, επισημαίνουν δηκτικά) συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και χαρακτηρίζονται από μαζικότητα: από τις ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις έως την πραγματοποίηση ευρύτατων συσκέψεων με δεκάδες φορείς αυτών των περιοχών, στις οποίες συμμετέχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέοι και νέες, μικροί αυτοαπασχολούμενοι κι αγρότες.

Το πολιτικό στίγμα αυτών των συγκεντρώσεων έδωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Λάρισα, ο οποίος καλώντας να εγκαταλειφθεί η στάση αναμονής ώς τις εκλογές, καθώς τα προβλήματα «δεν περιμένουν», υπογράμμισε πως το «αδύνατο γίνεται δυνατό». Ειδικότερα σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του αναφέρει:

«Το αδύνατο γίνεται δυνατό, όταν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση δεν παγιδεύεται στα κάλπικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν βέβαια την ουσία της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά ποιος – πιθανά με ποιον συνέταιρο – θα έχει το πάνω χέρι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, για να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτήν την πολιτική, για την οποία όλοι τους έχουν δεσμεύσεις. Και φανερές και κρυφές…».

Φανερές, διερωτήθηκε, «δεν είναι οι δεσμεύσεις τους απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε., των συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, που όλοι τους έχουν ψηφίσει και ο καθένας για λογαριασμό συγκεκριμένων ομίλων θέλει να υλοποιήσει»;

Σύμφωνα δε με την εκτίμηση που εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «κι αυτό το Ταμείο, ανεξάρτητα πώς πλασάρεται, είναι πάλι ένα σούπερ μνημόνιο, το οποίο θα πληρώσει ξανά ο λαός μαζί με τα προηγούμενα. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζονται τα σπασμένα μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης που είναι προ των πυλών στην Ευρωζώνη».

Μίλησε επίσης για «φανερές» αλλά και «κρυφές» δεσμεύσεις των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, «δεσμεύσεις που ήδη αποτυπώνονται στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, στη συμμετοχή και εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μια εμπλοκή η οποία δυστυχώς όσο πάει και αναβαθμίζεται!».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μετωπική με Μητσοτάκη για υποκλοπές και συγκάλυψη

Η αναγέννηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας

ΣΥΡΙΖΑ: Εξόρμηση στον λαό, «σκληρό ροκ» και πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα