Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαθέτουμε βόμβα υδρογόνου – Είμαστε μία ισχυρή πυρηνική δύναμη

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι η χώρα του διαθέτει βόμβα υδρογόνου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με πυρηνικές κεφαλές για να υπερασπιστεί την ακεραιότητά της.

«Καταφέραμε να γίνουμε πυρηνική δύναμη, ικανοί να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την εθνική μας υπερηφάνεια» είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσθέτοντας ότι η Βόρειος Κορέα θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πολεμική βιομηχανία.

Οι

δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια περιοδείας του σε εργοστάσιο κατασκευής όπλων. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως η χώρα έχει κατασκευάσει βόμβα υδρογόνου. Το Φεβρουάριο του 2005, όπως γράφει το rt.com η Κορέα ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Η ανακοίνωση καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα και όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα από τότε η Κορέα έχει πραγματοποιήσει τρεις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές.

Οι δοκιμές αυτές καταγράφηκαν από σεισμικούς σταθμούς της Ρωσίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας και προκάλεσαν νέες κυρώσεις κατά της χώρας.

Η βόμβα υδρογόνου είναι το πιο ισχυρό και καταστροφικό όπλο και για πρώτη φορά κατασκευάστηκε από τους Σοβιετικούς το 1961 για αυτό την αποκαλούν και βόμβα του Τσάρου.

βόμβα υδρογόνουΚιμ Γιονγκ ΟυνΒόρεια Κορέαπυρηνικά όπλαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα