Κατατέθηκε τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες – Το ΕΣΡ καλείται να δώσει αριθμό αδειών

MEDIA

Τροπολογία που δίνει το «πράσινο φως» στη διενέργεια νέας δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η τροπολογία εισηγείται την κατάργηση του άρθρου 2Α του λεγόμενου «νόμου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο, επισημαίνει ότι θα κληθεί το ΕΣΡ να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των αδειών.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη τροπολογία, που ψηφίστηκε

το Νοέμβριο του 2016, η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου είχε ανασταλεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που έγινε τον Ιανουάριο του 2017, και ενόψει των προσπαθειών συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Βουλής.

Επιπλέον, στην τροπολογία ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), για όσο ισχύει η άδεια, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές. Ανοίγει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο δρόμος για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας.

τροπολογίαΒουλήτηλεοπτικές άδειεςυπουργείοΕΣΡHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα