Κασσελάκης: Χρειαζόμαστε επένδυση στη νησιωτικότητα – Θέλουμε καλύτερη ζωή τώρα

Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και μέσω των social media στέλνει τα δικά του μηνύματα.

«2 μέρες ναυτικής περιοδείας. 2 μέρες στις Κυκλάδες. Μια περιοδεία για να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Από την Κύθνο και τη Σύρο έως την Πάρο, την Νάξο και την Αμοργό ένα είναι το κοινό αίτημα των κατοίκων που ξεχωρίζω: η διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Για εμάς η θεσμοθέτηση άγονων γραμμών για τη διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με εκπτώσεις για τους μόνιμους κατοίκους, με ειδική μέριμνα για τους μήνες του χειμώνα, είναι αναγκαία.

Δεν μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να αφήνει τους νησιώτες απομονωμένους. Χρειαζόμαστε τώρα επένδυση στη νησιωτικότητα.

Θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αστυπάλαια ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη

Την ίδια ώρα, όπως ενημέρωσε με βίντεο στο facebook ο Στέφανος Κασσελάκης, επόμενος σταθμός της νησιωτικής του περιοδείας, είναι η Αστυπάλαια, όπου και θα διανυκτερεύσει λόγω καιρού.

«6η στάση Αστυπάλαια. Για σήμερα εδώ θα διανυκτερεύσουμε. Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μαζί μας τους «λαλίστατους» δημοσιολογούντες που λοιδορούν ως κρουαζιέρα, τον μοναδικό τρόπο διασύνδεσης των νησιών, για να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα.

Εμείς πάλι είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Στ. Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα κατοίκων και φορέων του νησιού και μετέφερε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για καλύτερη σύνδεση της Αμοργού με άλλα νησιά – πυλώνες του τουρισμού, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κρήτη, ώστε η τουριστική σεζόν να επεκταθεί στην Αμοργό και να μην περιορίζεται μόνο σε δύο μήνες τον χρόνο.

Η αξιοπιστία και η ασφάλεια των μεταφορών είναι κομβικής σημασίας και για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων του νησιού σε δομές υγείας, πρόσβαση η οποία τους χειμερινούς μήνες καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη.

Η προβληματική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, που αφήνει απομονωμένους τους νησιώτες, δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος προς όλους τους πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι 12 υπουργοί αναλαμβάνουν συντονιστικό ρόλο ανά περιφέρεια

«Άδεισμα» Μαρινάκη σε Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση στον πληθωρισμό τροφίμων και ο κ. Μητσοτάκης πήγε να θαυμάσει τα έργα του

Keywords
Τυχαία Θέματα