Καρφιά Τσίπρα κατά Γερμανίας: «Έχουμε αλληλεγγύη που απομονώνει όσους έχουν παραλογές απαιτήσεις και επιδιώξεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ο Ευρωπαικός νότος δεν είναι ο φτωχός συγγενής.» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη το Νότο για να ξαναβρεί το κοινωνικό της πρόσωπο. Έχει ανάγκη τον Νότο για να ενισχύσει τον διεθνή και περιφερειακό της ρόλο.

Συζητήσαμε όλο το βάθος των προβλημάτων της Ευρώπης. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να ενισχύσουμε

τις προσπάθειες ώστε η Ε.Ε να ξαναγίνει όραμα έμπνευσης των λαών και να προσπαθήσουμε για καλύτερη Ευρώπη στο μέλλον. Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για αλληλεγγύη πάνω σε αυτό που οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα.»

Μίλησε για το προσφυγικό αλλά και για το Κυπριακό και είπε: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες των χωρών του νότου που διαχειρίζονται την προσφυγική κρίση. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αναστασιαδη για δίκαιη λύση του κυπριακού.»

Τέλος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω και για τη στήριξη που αφορά την Ελλάδα για να κλείσει η β αξιολόγηση»

Και έκλεισε την ομιλία του με ένα καρφί τόσο για τη Γερμανία όσο και για κάποιες άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης: «Η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι μήνυμα που απομονώνει όσους έχουν παράλογες απαιτήσεις και επιδιώξεις»

Νωρίτερα η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος κατέληξε ότι χρειάζεται μια Ενωμένη και δυνατή Ευρώπη.

ΤσίπραςΕυρωπαϊκός Νότοςευρωμεσογειακή σύσκεψηΣύνοδος ΛισαβόναςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα