Η πιο μαύρη Πρωταπριλιά

Σαν σήμερα πριν από έντεκα χρόνια, κυκλοφόρησε μια είδηση που όλοι πίστευαν πως είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δυστυχώς ήταν μια πικρή αλήθεια. Ο Γιάννης Κυράστας, είχε φύγει από τη ζωή.

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει την Πρωταπριλιά του 2004 πως ο Γιάννης Κυράστας δεν ήταν πια κοντά μας. Το ψέμα, άλλωστε, ήταν «βαρύ» και δεν αστειεύονται με τέτοια πράγματα. Ο άλλοτε μεγάλος άσος του ποδοσφαίρου και τότε προπονητής, δεν κατάφερε να νικήσει την σπάνια νόσο «Φουρνιέ» και κατέληξε την 1η Απριλίου.

Ο τότε 52χρονος, είχε μπει στο νοσοκομείο από τις 5 Μαρτίου, ακολούθησε
θεραπευτική αγωγή και υπήρχε αισιοδοξία για την κατάστασή του, όμως, τελικά δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ. Στις 17:30 το απόγευμα της 1ης Απριλίου του 2004, από την εντατική μονάδα του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, αναγνώστηκε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κυράστα, βυθίζοντας στο πένθος, την οικογένειά του και ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο Γιάννης Κυράστας ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, φόρεσε τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, ενώ με τον δεύτερο επέδειξε σπουδαίο έργο και ως προπονητής. Ήταν αλησμόνητη η σεζόν 1999-2000 όταν και οι «πράσινοι» έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, κάνοντας εχθρούς και φίλους να υποκλιθούν στην ομάδα που είχε φτιάξει, αλλά δεν γεύτυξε τη χαρά του τίτλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα