«Καίνε» την κυβέρνηση αγροτικό, προσφυγικό και αξιολόγηση - Σε ρόλο πυροσβέστη ο Τσίπρας στο υπουργικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα όσα θα πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να ξεκινήσει στις 10.30 στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Πρώτο «μέλημα» του Μαξίμου είναι το αγροτικό και οι επικείμενη άφιξη των αγροτών στο Σύνταγμα την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός,

σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν σε μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να απευθύνει πρόταση διαλόγου στους αγρότες.

«Μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις, εφόσον όμως προσέλθετε στο διάλογο» αναμένεται να τονίσει.

Ωστόσο μέχρι στιγμής οι αγρότες φαίνεται να απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο διαλόγου καθώς από τις προτάσεις των υπουργών που έχουν γίνει γνωστές καμία δεν φαίνεται να προσεγγίζει τα αιτήματα τους.

Χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε επαναλάβει ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη βούλησή της για τη διεξαγωγή γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου με τους αγρότες για τις βέλτιστες λύσεις, σημειώνοντας όμως ότι ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να εκκινεί από μηδενική βάση.

Στο επίκεντρο του υπουργικού θα τεθεί και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει και για όλα τα άλλα κρίσιμα θέματα -ασφαλιστικό, διαπραγμάτευση, προσφυγικό- και να υπογραμμίσει για μια ακόμα φορά τη βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια ώρες πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει αποστάσεις από τις δηλώσεις Καμμένου σχετικά με εκλογές και μάλιστα θα απορρίψει τα σενάρια της πρόωρης κάλπης, της οικουμενικής και της πολιτικής αστάθειας, ενώ θα υπερτονίσει την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και θα διαβεβαιώσει ότι η χώρα θα είναι έτοιμη στις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό.

υπουργικόΑσφαλιστικόαγροτικόπροσφυγικόπρόωρες εκλογέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα